• -20%
Öldürmeyeceksin
search
  • Öldürmeyeceksin

Öldürmeyeceksin

₺110,00
₺88,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750821479
Yazar
Hermann Hesse
Yayınevi
Yapı Kredi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Yapitinda, yasamin büyük karsitliklarini birbirine yaklastirma özlemiyle sanat yerine düsünceye basvuran Hermann Hesse, dünyanin ve evrenin kutuplasmayi asarak ulasacagi birligi kendisi için en kutsal hakikat sayar.

ÖLDÜRMEYECEKSIN’de bir araya gelen denemeler; Hermann Hesse’nin yirmili yaslarindan olgunluk dönemine uzanan yazi serüveninde edebiyat, dil, yazma eylemi, okuma eylemi ve okurluk, teoloji, inanç, hayaller, eylemlilik, ilerleme, savas ve baris, sanatçi ve psikanaliz, yaslilik, bilgelik kavramlari ve temalari odaginda düsüncelerinin bir panoramasi niteliginde.


Hesse’den seçme denemeler, ses ve imge bombardimani altinda yasadigimiz çagda düsünceleri sadelestirmek için iyi bir adim.


Onun, sahip oldugumuz insan aklinin savas ve yok etmeye degil barisa ve uzlasmaya daha uygun olduguna iliskin inancini paylasiyorum; insan yasaminin çesitliligi hakkindaki tavrini da benimsiyorum.
Dalai Lama

Gençligimden itibaren beni yogun biçimde etkiledi. Gücü, enerjisi ve canliligi benim için hep örnek oldu.
Patti Smith

Bir sey dogru ise karsitinin da dogru olabilmesi gerekir. Çünkü her dogru belli bir kutuptan dünyaya bakarken basvurulan kisa bir formüldür, bir kutbun varligi da karsiti olmadan düsünülemez.
Hermann Hesse





2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade