• -20%
Bir Çevirgenin Notları
search
  • Bir Çevirgenin Notları

Bir Çevirgenin Notları

₺202,00
₺161,60 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750739286
Yazar
Celâl Üster
Yayınevi
Can Sanat Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Bir insan elli yildan fazla bir zamandir, editörlük, yayinevi ve dergi yönetmenligi, hele gazetecilik gibi baska ugraslara da dalmasina karsin çeviri yapmadan edememisse, önüne gelen kitabi çevirmemis, belirli bir begeniye yaslanmaya özen göstermis olsa da yarim yüzyilda doksana yakin kitap çevirmisse, ona çevirgen denmez de ne denir!
Usta bir çevirmen kadar bir kültür insani ve edebiyatçi kimligiyle de öne çikan Celâl Üster’in bu ugurda yarim yüzyili asan serüvenine taniklik ediyor Bir Çevirgenin Notlari. Bu serüvenin anilar kisminda çevirgenlige kendini ilk kez kaptirdigi çiraklik günlerini, Memet Fuat gibi bir ustanin yaninda yetismesini, Mamak Cezaevi’nin zorlu kosullarinda çeviri ugrasinda nasil israr ettigini anlatiyor. Bundan baska edebiyat sevgisine, tutkuyla çevirdigi yazarlarin kendisine verdigi esrikliklere, ustalarin dünya siirinden olaganüstü dizelerin olaganüstü çevirilerine ve bazi çeviri analizlerine de yer veriyor bu yazilar. Ayrica Karl Marx, James Joyce, J.L. Borges, George Orwell gibi büyük yazar ve düsünürlerin eserlerinin ülkemizdeki çeviri ve yayimlanma serüvenine isik tutuyor.
Bir ‘Çevirgen’in Notlari’nin çeviri üstüne kuramsal bir kitap olmasindan özellikle kaçindim, diye yaziyor Celâl Üster, kitabin öndeyisinde. Notlar, daha çok, yarim yüzyillik bir çevirmenin bu ugras için yelken açtigi dalgali denizlerde geçirdigi ömrün bellekteki izdüsümleri

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade