• -20%
Hukuk Metodolojisinin Sorunları
search
  • Hukuk Metodolojisinin Sorunları

Hukuk Metodolojisinin Sorunları

₺245,00
₺196,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786056595721
Yazar
Ertuğrul Uzun
Yayınevi
Nora Kitap
Adet

Hukuki bilgi nasıl olanaklıdır? Hukuki çıkarımı, hem hukuki hem de çıkarım yapan nedir? Olgu ve olaylar ile normlar arasındaki bağ nasıl kurulur? Bir olgu ve olayın tanıtlanmasıyla bir gerekçelendirmenin kanıtlanmasını ayırt eden nedir? Kuralların, çözüm beklentilerini karşılamadığı durumlarda hüküm nasıl inşa edilir? Yargılamayı kendileriyle temellendirdiğimiz gerekçeleri, safsata olmaktan koruyan uslamlamalara nasıl dayandırırız? Giderek, çoğu zaman birden fazla doğru seçenek varken, hukuki usa vurmamızın başka türlü olamazlığına ilgilileri ikna etmek için sağlam temeller bulabilir miyiz?


Türk hukuk biliminin en geri kalmis kismi, hukukun genel teorisidir. Bu teorinin en geri kalmis kismi ise hukuk metodolojisi ve argümantasyon teorisidir. Türk hukuk bilimi, hukuk metodolojisi ve argümantasyon teorisi açisindan “tas devri”nde yasiyor. Ertugrul Uzun’un elinizde tuttugunuz bu kitabi, tas devri gecesinde bir kutup yildizi gibi parliyor.
Prof. Dr. Kemal Gözler
Yorum sorununu çözme iddiasindaki safdil bir hukuki söylem “yorum metotlari’’ basligi altinda ve tasniften baska bir ise yaramayan bir anlati üretimini kendine ugras edinedursun, Ertugrul Uzun’un bize bir panoramasini sunup uygulamasini gösterdigi asil Hukuk Metodolojisi, hukuki tartismanin ve kanitlamanin iç dünyasina nüfuz edilmedikçe yargilamanin degil bilissel ahlaki kosullarinin bile saglanamayacagini; bilimsiz ve yöntemsiz, hakîm, fehîm ve metin olunamayacagini gösteriyor.
Yrd. Doç. Dr. Ahmet Halûk Atalay

3 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade