Proudhon'un bu eseri 1858'de yayinlanan “Devrimde ve Kilisede Adalet – Pratik Felsefe ” isimli kitabinin ikinci ve üçüncü kitabini olusturmaktadir. Kitap Kardinal- Basençon Baspiskoposu Bay MATHIEU'ya hitaben baslar ve tüm hitaplari ona yöneliktir. Metnin basindan sonuna kadar Kilisenin ahlak olarak çökmüslügünü elestiri konusu yapmaktadir. O, kendisini de bir devlet olarak ifade etmekten imtina etmememiz gereken kilisenin ahlaki bozulma ve yikimin odagi oldugunu ifade etmekte fakat modern dönemin yaygin fikri özelliklerinden biri olan bir özden kökünü alan Yüce Adalet fikri ile Hristiyanligin içinde yol almaktan da geri kalmaz.
Evlilik ve ask kavramlarinin iliskisi ve farkliliklarina dair hem Hristiyanligi hem de gelenekleri elestirmekle kalmaz, ikinci kitapta da göreceginiz gibi dönemin ünlü düsünür ve edebiyatçilarinin - Jean Jacques Rousseau, Béranger, De Lamartine, Roland, De Stael, Necker De Saussure ve George Sand - eserlerini de ele alarak elestirisinin konusu yapar.
Dönemin anarsistleri ve düsünürlerince misogynist (Kadin düsmani) olmakla elestirilen Aile babasi Proudhon'un bu kitabindaki elestirileri herhalükarda günümüz feminist yazininda da - olumlu ya da olumsuz yanlariyla - ele alinip degerlendirilmesi gereken degerdedir.
Günümüzün feminizm ve anarsist feminist yazini oldukça çesitlenip farklilasmis olsa da tarihsel anarsist yazinda tahakküme karsi ortaya çikan bu derin düsünürün fikirlerinin önemli oldugunu belirtelim.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade