• -20%
search

Türk Ordusunda Batı Etkisi

₺245,00
₺196,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786258431940
Yazar
Erhan Çifci
Yayınevi
Kronik Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Prusya’dan NATO’ya Türk Ordusunda Batı Etkisi

 

* Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde ordunun yeniden yapılandırılması için karar vericileri harekete geçiren unsurlar nelerdi?

 

* Günümüzde dahi etkisi sürdüğü iddia edilen Prusya (Alman) askerî sisteminin Osmanlı/Türk Kara Kuvvetleri’ne yerleşmesinde Alman askerî yardım misyonları hangi rolü oynadılar?

 

* Cumhuriyet’in ilk yıllarında Türk Kara Kuvvetleri’nin Batı kaynaklı reorganizasyonu ne şekilde devam etti?

 

* Türk-İngiliz askerî ittifakı Türk Kara Kuvvetleri’nde ne gibi bir etkiye yol açtı?

 

* Türkiye’nin İkinci Dünya Savaşı’nda benimsediği “savaş dışı kalma” politikası Batı kaynaklı reorganizasyon faaliyetleri üzerinde nasıl bir tesir gösterdi?

 

* Amerikan askerî sisteminin Türk ordusuna nüfuz etmesinde çok önemli bir yeri olan JAMMAT ve JUSMMAT gibi kuruluşların faaliyet sahaları nelerdi?

 

* 1952’de gerçekleşen NATO üyeliği Türk ordusu açısından hangi sonuçları doğurdu? NATO’ya intibak sürecinde Amerikalıların rolü neydi?

 

* Türk ordusunda Prusya ya da Amerikan/NATO tipi bir subay profilinin oluştuğu kesin biçimde söylenebilir mi?

 

Askerî tarihçi Dr. Erhan Çifci tarafından Amerikan, İngiliz, Alman, NATO ve Türk arşiv belgelerinden yararlanılarak kaleme alınan Türk Ordusunda Batı Etkisi yukarıdaki sorulara cevap ararken, Osmanlı/Türk askerî sistemindeki Batı etkisini kara kuvvetleri özelinde ve dış kaynaklı yeniden yapılandırma faaliyetleri temelinde inceliyor. Bu yönüyle gerçek bir başvuru kaynağı olan eser literatürde önemli bir boşluğu dolduruyor.

 


Erhan Çifci
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade