Çagdas sosyal bilimlerin baslica iki metodolojik gelenegi olan pozitivizm ve konstrüktivizmi mercek altina alan Bilmenin Yollari, bu metodolojilerin ortaya çikisini, dünyayi görme ve anlama tarzlarindaki benzerlik ve farkliliklari inceliyor. Farkli “bilme biçimleri”nin sosyal olgulari çalisirken seçtigimiz metotlari nasil etkiledigini gözler önüne seriyor ve böylelikle arastirmacilarin metodolojik konumlarinin çalismalarini ne sekilde yönlendirdigine dair farkindaliklarini arttirmayi hedefliyor. Metodolojik çogulculugun entelektüel titizlige eslik edebilecegini gösteren bu kitap, bilim felsefesi, siyaset bilimi ve daha genel olarak sosyal bilimler alaninda çalisanlar için vazgeçilmez bir kaynak konumundadir.
“Sosyal bilimler tarihindeki rakip metodolojileri açikça ortaya koyup metodolojik çogulculuk lehine makul bir savunma gelistiren ‘muhtesem’ bir kitap. Ögrenciler ve hocalari, tipki benim gibi, bu kitaptan çok sey ögrenecek.”
Immanuel Wallerstein
“Ögrencilerin metodolojik meseleler hakkinda bilmeleri gereken hemen her seyi içeren, derli toplu bir giris kitabi. Bu denli kapsamli bir literatürü berraklikla ele alan Bilmenin Yollari, lisans ögrencilerinden doktoraya herkes için yararli bir kaynak.”
Craig Parsons
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade