Son otuz yilda sosyal bilimlerin en temel konularindan biri kapitalist üretim biçiminin küresellesmesi oldu. Farkli disiplinlerden ve disiplinlerarasi perspektiflerden kaynaklanan genis bir literatür ortaya çikti. Bu kitabimin, benim gibi küresellesmenin Baska bir alternatif yoksöyleminin bogucu iklimi içinde yetismis bir sosyal bilimcinin kürese olanin disinda yeni bir alan arayisi olarak okunmasini arzu ederim.
Uzun dönemli tarihsel analizlerle sistemin kendini yenileme potansiyelini vurgulayan yazarlar dahi bugün geldigimiz asamada kapitalist sistemin ve sisteme dayali uygarligin tehlikeli belirsizliklerle karsi karsiya oldugunu öne sürüyorlar. Bu belirsizliklerin bir kismi kapitalist üretim aginin tüm gezegene yayilmis olmasindan, bu yayilmanin çevre ülkeler üzerindeki etkilerinden ve bütün bunlara eslik eden toplumsal sonuçlardan kaynaklanmaktadir.
Dayanisma Ekonomileri, üretimde ve bölüsümde dayanismayi odagina alan ekonomilerin ve aglarin imkânlarini ve sinirlarini inceliyor. Bu baglamda günümüzün çürüyen demokrasileri karsisinda isyeri demokrasisine vurgu yapiyor. Is ve çalismanin niteliginde ortaya çikan güncel degisimleri tartisan kitap, küresel ekonomi içinde emegin bugünkü durumunu degerlendiriyor, dünyanin farkli yerlerinden dayanisma ekonomilerine örnekler getiriyor ve küresel ekonomiye devlet ve piyasa disindaki alternatifleri tartisiyor.
Aslihan Aykaç
YAZAR HAKKINDA: Izmir’de dogdu. Lisans egitimini Bogaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Bölümü’nde tamamladi. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden aldi. Burada yazdigi doktora tezi Yeni Isler, Yeni Isçiler adiyla Türkçe olarak yayimlandi. 2007 yilinda Middle East Research Competition fonundan yararlanarak yürüttügü arastirmanin sonuçlari Toplum ve Bilim dergisinde Karsilastirmali Bir Bakis Açisindan Sosyal Güvenlik Reformunun Emek Piyasasina Etkisi basligiyla yayimlandi. 2014 yilinda Fulbright Doktora Sonrasi Arastirma Bursunu kazandi ve 2014-15 akademik yilini Rutgers Üniversitesi’nde arastirmaci olarak geçirdi. Dayanisma Ekonomileri bu arastirmayi temel almaktadir ve ilk kez Political Economy of Employment Relations: Alternative Theory and Practice adiyla Ingilizce olarak yayimlanmistir. Halen Ege Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü’nde çalismalarini sürdürmektedir
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade