Akdeniz Dünyasi, Fransizlarin geleneksel doktora tezi standartlarina göre tartildiginda bile devasa bir kitaptir. Ilk basiminda onu siradan bir kitabin hacminden alti kat büyük kilan alti yüz bin sözcükten olusuyordu. Kitap her biri geçmiste farkli bir yasam tarzinin örnegini sunan üç kisma ayrilmisti. Ilk sirada insan ile çevre arasindaki iliskinin neredeyse zaman disi tarihi vardir; sonra ekonomik, toplumsal ve siyasi yapilarin tedricen degisen tarihi gelir; ve en son olaylarin hizli gelisen tarihi. Bu üçüncü ciltte Braudel okurlarina oldukça profesyonel bir siyasi ve askerî tarih örnegi sunar. Braduel tarih sahnesindeki önde gelen simalara iliskin kisa ama özlü karakter taslaklari çikarir. Inebahti Savasi, Malta’nin kusatilmasi, 1570’lerin sonlarindaki baris müzakereleri uzun uzadiya anlatilir. ()
Akdeniz Dünyasi gibi bir inceleme yapmayi pek az tarihçi ister, böyle bir incelemeye gücü yetecek tarihçi sayisi ise bundan da az olacaktir. Buna ragmen, bu inceleme hakkinda, tipki Tolstoy’un Savas ve Baris’i (Akdeniz Dünyasi bu romana yalnizca ölçek bakimindan degil, ayni zamanda sahip oldugu mekân bilinci ve insan eyleminin beyhudeligi hakkinda sezdirdigi seyler bakimindan da benzemektedir) hakkinda oldugu gibi, içinde yer aldigi disiplin imkanlarini sürekli genislettigini söylemek dogru olacaktir.
- Peter Burke
Akdeniz’le birlikte uzun bir yolculuga çiktim, tüm ülkeleri hayranlikla gezdim ve Akdeniz’deki bütün arsiv depolarina indim Bu yirmi yilimi aldi.
- Fernand Braudel
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade