• -20%
Atatürk'ün Dervişleri
search
  • Atatürk'ün Dervişleri

Atatürk'ün Dervişleri

₺150,00
₺120,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786057907356
Yazar
Ali Rıza Özdemir
Yayınevi
Efsus Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Türk Kurtulus Savasi, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Türkiye halkinin” yani Türk milletinin ortak basarisidir. Tarihi bir gerçeklik olarak bunu kalin harflerle ifade etmek gerekir. Kurtulus Savasimizin farkli inançlar veya etnik gruplar özelinde irdelenmesi, birçogumuza rahatsiz edici gelebilir. Ancak tarih bir bilimdir ve bizim bos biraktigimiz her alan baskalari tarafindan doldurulur, hatta istismar edilir. Bunu da baska bir gerçeklik olarak ifade etmek durumundayiz.

Günümüze degin Alevîlerin Kurtulus Savasindaki rolü veya Atatürk ile iliskileri hakkinda bazi çalismalar yapilmistir. Bunlarin birkaçini istisna tutarsak, neredeyse tamami Alevî çevreler tarafindan kaleme alinmistir. Bütün bu çalismalara ragmen, Alevîlerin Kurtulus Savasinda oynadiklari rol, yeterli düzeyde açiklanamamistir. Ancak bundan daha büyük bir sorun vardir: Alevîler ile Atatürk arasindaki iliskinin tarifi birçok kesim tarafindan saglikli sekilde izah edilememistir.

Bu çalismanin iki amaci vardir: Birincisi, Alevîlerin Kurtulus Savasindaki rolünü yeterli düzeyde açiklamak, ikincisi ise Alevîlerin Atatürk algisina saglikli bir temelde izah getirmektir.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade