Dilin toplumsal tarihini yazmak mümkün mü? Ingiliz tarihçi Peter Burke, dillerle ve sosyodilbilimle ilgilenmesinin ardindan ele aldigi bir dizi konunun yer aldigi bu kitapta, böyle bir tesebbüsün mümkün oldugunu gösteriyor. Hem sosyodilbilimin hem de tarihin bileskesinde yer alan bu çalisma, özellikle dilin toplumsal iliskiler hakkinda ne söyleyecegi üzerine yogunlasirken, dil ile toplum arasindaki iliskiyi bir tarihçinin gözünden masaya yatiriyor.
Hem bir iletisim araci hem de bir yapma-etme biçimi olarak dilin toplumsal rolü ve isleyisi nasil kavranabilir? Latince, ölü bir dil oldugu düsünülen tarihlerde, erken modern ve modern Avrupa'da çesitli alanlarda nasil bir rol oynamisti? Dil ile milli kimlik arasinda organik bir iliski oldugu düsüncesi ulus-devletlerin resmi ideolojilerinin parçasi olmadan önce, dil ile çesitli türden kimlikler arasindaki iliski nasil algilanmisti? Bir lehçe nasil olur da bir dile dönüsür? Erken modern ve modern Avrupa'da sohbet sanati basligini tasiyan sayisiz eser bize dilin toplumsal isleyisi hakkinda ne söyler? Sözün ve konusmanin hem karsiti hem de ayrilmaz bir parçasi olan sessizlik iletisimsel bir eylem olarak tarihsel-toplumsal bir bakisla nasil kavranabilir?
Bu sorulari basta sosyodilbilim olmak üzere çesitli alanlardan faydalanarak ve tarihsel kaynaklarin tanikligiyla inceleyen Peter Burke'ün kitabi ufuk açici ve heyecan verici bir nitelik tasiyor. Dilin toplumsal tarihi üzerine incelikli bir çalisma olan “Sohbet Sanati”ni, tüm okuyucularin begenisine sunuyoruz.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade