• -20%
Yuval Noah Harari Set 3 Kitap Ciltsiz
search
  • Yuval Noah Harari Set 3 Kitap Ciltsiz

Yuval Noah Harari Set 3 Kitap Ciltsiz

₺1.150,00
₺920,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052205181
Yazar
Yuval Noah Harari
Yayınevi
Kolektif Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüstü?
Para neden herkesin güvendigi tek sey?
Kadinlar üstün sosyal becerilere sahipken, neden çogu toplum erkek egemen?
Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar neden bu gücü mutluluga dönüstürmekte basarisizlar?
Gelecegin dini bilim mi?
Insanlarin miadi çoktan doldu mu?
100 bin yil önce yeryüzünde en az alti farkli insan türü vardi. Günümüzdeyse sadece Homo Sapiens var. Digerlerinin basina ne geldi ve bize ne olacak?
Çogu çalisma insanligin serüvenini ya tarihi ya da biyolojik bir yaklasimla ele alir, ancak Harari 70 bin yil önce gerçeklesen Bilissel Devrim’le baslattigi bu kitabinda gelenekleri yerle bir ediyor. Insanlarin küresel ekosistemde oynadiklari rolden imparatorluklarin yükselisine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Sapiens, tarihle bilimi bir araya getirerek kabul görmüs anlatilari yeniden ele aliyor.

Harari ayrica gelecege bakmaya da zorluyor okuru. Yakin zamanda insanlar, dört milyar yildir yasama hükmeden dogal seçilim yasalarini esnetmeye basladilar. Artik sadece dünyayi degil, kendimizi ve diger canlilari tasarlama becerisi de kazandik. Peki bu bizi nereye götürüyor, bizi neye dönüstürebilir?
30’dan fazla dile çevrilmis bu kiskirtici çalisma özellikle Jared Diamond, James Gleick, Matt Ridley ve Robert Wright’in eserlerine asina okurlar için muhtesem bir kaynak.

Sapiens, tarihin ve modern dünyanin en büyük sorularini gayet yalin bir dille ele aliyor. Çok seveceksiniz!
- Jared Diamond, Tüfek, Mikrop ve Çelik’in yazari -

Harari’nin eseri kabul görmüs doktrinlerin karsisinda duran fikirler ve sasirtici gerçeklerle bezeli. John - Gray, Financial Times -


Hayvanlardan Tanrilara: Sapiens kitabiyla insan türünün dünyaya nasil egemen oldugunu anlatan Harari, Homo Deus’ta çarpici öngörüleriyle yarinimizi ele aliyor. Insanligin ölümsüzlük, mutluluk ve tanrisallik pesindeki yolculugunu bilim, tarih ve felsefe isiginda inceledigi bu çalismasinda, insanin bambaska bir türe, Homo deus’a evrildigi bir gelecek kurguluyor.

Yola önemsiz bir hayvan olarak çikan Homo sapiens, tanrilar katina ulasmak ugruna kendi sonunu mu hazirliyor?
Homo sapiens nasil oldu da evrenin insan türünün etrafinda döndügünü iddia eden hümanist ögretiye inandi?
Bu ögreti gündelik yasantimizi, sanatimizi ve en gizli tutkularimizi nasil sekillendiriyor?
Insani inekler, tavuklar, sempanzeler ve bilgisayar programlarinin tümünden ayiran yüksek zekasi ve kudreti disinda herhangi bir alametifarikasi var mi?
Tarih boyunca benzeri görülmemis kazanimlar elde etmemize ragmen mutluluk seviyemizde neden kayda deger bir artis olmadi?
Tüm bunlari anlamak için tek yapmamiz gereken geriye dönüp bakmak ve Homo sapiens’in aslinda ne oldugunu, hümanizmin nasil dünyaya hakim bir din hâline geldigini ve hümanizm rüyasini gerçeklestirmeye çalismanin aslinda neden insanligin kendi sonunu getirecegini incelemektir. Iste bu kitabin temel meselesi budur.
Okurken hem eglenecek hem de çok sasiracaksiniz. Her seyin ötesinde, kendinizi daha önce hiç düsünmediginiz seyleri düsünürken bulacaksiniz. Daniel Kahneman, Hizli ve Yavas Düsünme’nin yazari
Homo Deus’u okudugunuzda uzun ve zorlu bir yolculugun ardindan vardiginiz bir uçurumun kenarinda durdugunuzu hissedeceksiniz. Yolculugun artik bir önemi kalmayacak, çünkü bir sonraki adiminizi engin bir bosluga atacaksiniz David Runciman, The Guardian
21. yüzyilin en çok ses getiren düsünürlerinden Yuval Noah Harari, ilk kitabi Sapiens’te insanin nasil önemsiz bir hayvandan dünyanin efendisine dönüstügünü, ikinci kitabi Homo Deus’ta çarpici öngörüleriyle insanligin ölümsüzlük, mutluluk ve tanrisallik pesindeki yolculugunu ele almisti. 21. Yüzyil Için 21 Ders ise yüzyilimizin esi benzeri görülmemis teknolojik ve ekonomik kirilmalariyla ve yasanan araliksiz degisimlerle basa çikabilmek için elzem sorulari tartismaya açiyor.

Tanri geri mi dönüyor?
Bilgisayarlar ve robotlar insan olmanin anlamini nasil degistirecek?
Yalan haber salgini

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade