• -20%
Lanetli Kule Akka Kuşatması Ve Haçlı Çağının Sonu
search
  • Lanetli Kule Akka Kuşatması Ve Haçlı Çağının Sonu

Lanetli Kule Akka Kuşatması Ve Haçlı Çağının Sonu

₺175,00
₺140,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786057635662
Yazar
Roger Crowley
Yayınevi
Kronik Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Haçli Çaginin Sonunu
GetIren Kusatma…

“Kusatmayi giderek artan bir tempoyla, tüm yürek parçalayan ayrintilariyla tasvir eden, maharetle islenmis akici bir anlatim.”
- BBC History

“Crowley’nin Akka’nin düsüsüne dair sürükleyici çalismasi karsi konulamayan, bitmesini asla istemeyeceginiz türde bir kitap.”
- Sean McMeekin

1291’deki Akka Kusatmasi Haçlilarin Kutsal Topraklar ugruna yaptiklari son kanli savasti. Kusatilan kalenin, çaresizlik içinde geçen alti haftadan sonra Memlüklere teslim olmasiyla Haçlilarin Ortadogu’daki iki asirlik serüveni de son buldu.
Akdeniz dünyasiyla ilgili birincil kaynaklara ve titiz arastirmalara dayanan sürükleyici tarih kitaplariyla ün kazanan Roger Crowley bu eserinde kusatmaya uzanan yolun capcanli anlatiminin yaninda çarpismanin tüm teferruatlarini ortaya koyuyor. Mevcut Arapça kaynaklarin yani sira tercüme edilmemis Latince belgelerden de yararlanarak, Akka çarpismasinin askeri planlama ve kusatma savasindaki teknik ilerlemelerde çok önemli bir yerinin oldugunu, ayrica kusatma esnasindaki bireysel kahramanliklarin ve vahsi katliamin da apayri bir yerinin oldugunu savunuyor. Haçli Çagi’nin dramatik son anlarinin sürükleyici bir tasviri olan eser, dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasina yeni ve önemli bir bakis açisi sunuyor.
Lanetli Kule: Akka Kusatmasi ve Haçli Çaginin Sonu, kusatmaya neden olan olaylar zincirinin dramatik hikâyesini, Memlüklerin ve büyük liderleri Baybars’in bayragi altinda Islam Dünyasi'nin yeniden bir araya toplanisini, Haçli kalelerini yok edisini ve nihayet 1291 yilinin baharinda, Müslümanlarin Franklara karsi o zamana dek topladigi en büyük ordunun Akdeniz’in en zengin sehirlerinden biri olan Akka surlarina gelisinin hikayesini anlatiyor.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade