• -20%
İngiltere Ortadoğuya Nasıl Girdi
search
  • İngiltere Ortadoğuya Nasıl Girdi

İngiltere Ortadoğuya Nasıl Girdi

₺195,00
₺156,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789752430839
Yazar
Nurcan Özkaplan Yurdakul
Yayınevi
Kronik Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Ingilizlerin tarihi ortadogu stratejisi: Ticaret, siyaset ve hükmetmek

Dünya tarihinin üzerinde günes batmayan imparatorlugu Ingiltere'nin Ortadogu macerasi hangi fikirlerle basladi? Osmanli Imparatorlugu ile Ingiltere'nin Ortadogu'daki sira disi mücadelesinde neler yasandi? Ingiltere'nin Ortadogu'daki stratejisinde konsolosluklarin önemi neydi? "Önce ticaret ve siyaset, sonra hükmetmek" projesiyle Ingiltere neyi amaçladi?

Dr. Nurcan Özkaplan Yurdakul bu özel çalismasinda, 19. yüzyilda Osmanli Imparatorlugu ile Ingilizler arasinda yasanan Ortadogu mücadelesini enine boyuna incelerken; konsolosluklardan ticarete, siyasetten hâkimiyet stratejilerine kadar tüm bilinmeyenleri gözler önüne seriyor.

Mevcut literatürün yani sira Osmanli ve Ingiliz arsivlerinden istifade ederek ortaya konan bu çalisma, 19. yüzyil Osmanli tarihçiliginde askeri yenilgilerin ve toprak kayiplarinin yasini tutmaktan ziyade, yetkin ve etkin Osmanli devlet adamlarinin dünya ölçeginde nasil siyaset ürettiklerini anlamak gerektigini göstermektedir.

Okuyucular bilhassa "Ingiliz Oyunu" seklinde dillere pelesenk olmus tarih anlayisinin bir kestirmecilik ve yetersizlik oldugunu da bölümler esliginde göreceklerdir. Osmanli-Ingiliz iliskilerinin seyri ve Ingiliz konsolosluk kurumu ile baslayan kitap, Ingiliz siyasetinin simdiye dek hiç irdelenmemis bir stratejisini daha açiga çikariyor; ticaret, siyaset ve hükmetmek.

"Ingiltere Ortadogu’ya Nasil Girdi?", her türlü okur kitlesinin istifade edebilecegi bir arastirmadir. Ingiltere’nin Ortadogu cografyasinda kendine nasil yer açtigini anlamanin yani sira günümüz Ortadogu ülkelerinin mesgul oldugu güncel meselelere yönelik cevaplar da sunmaktadir.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade