• -20%
İttihat Ve Teraki Cemiyeti Kazım Karabekir
search
  • İttihat Ve Teraki Cemiyeti Kazım Karabekir

İttihat Ve Teraki Cemiyeti Kazım Karabekir

₺145,00
₺116,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789752430952
Yazar
Erhan Çifci
Yayınevi
Kronik Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


ITTIHAT VE TERAKKI CEMIYETI’NIN
BIRINCI ELDEN YAZILMIS TARIHI

Vatanseverlerin yillardan beri ruhuna sinmis olan hürriyet duygulari bir ideal halinde yeniden tebellür etmis [açiga çikmis] ve milletin faal, fikirli, fedakâr, faziletli ve feragatli evlatlarini büyük bir hizla birbirine baglayarak tehlikenin karsisina dikmistir. Iste bu kaynasma neticesinde memleketin hakiki sahibinin sadece padisah ve bendeleri degil, onu kani pahasina kazanan ve korumaya çalisan millet oldugunu fiiliyat sahasinda ispat etmek maksadiyla kurulan cemiyet Ittihat ve Terakki’dir.
Kâzim Karabekir

Türk askerî ve siyasi tarihinin unutulmaz sahsiyetlerinden biri olan Kâzim Karabekir’e dair serimiz, yine kendisinin kaleme aldigi kaynak bir eserle devam ediyor. 66 yillik ömrü boyunca kritik dönemlerde en hassas olaylarin içerisinde yer alan Kâzim Karabekir, Osmanli Imparatorlugu’nun son yillarina damga vuran Ittihat ve Terakki Cemiyeti’nin tarihine isik tutuyor.

Askerî tarihçi - yazar Erhan Çifci’nin editoryal katkilariyla hazirlanan bu eserde Ittihat ve Terakki Cemiyeti’nin önemli üyelerinden biri olan Karabekir, Cemiyet’in askerî ve siyasi kanatlarinin nasil kurulduklarina dair çok ilginç bilgiler veriyor. Karabekir, eserine Ittihat ve Terakki üzerine yazma sebeplerine iliskin açiklamalar yaparak baslarken, muhtelif basliklar altinda Cemiyet’in genislemesine ve ülkenin geleceginde söz sahibi olmasina giden süreç hakkinda çok kiymetli anekdotlari okuyucularla paylasiyor.
Bu yönleriyle kitap Ittihat ve Terakki Cemiyeti hakkinda yazilan en önemli eserlerden biri olma vasfini tasiyor.



Erhan Çifci
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade