• -20%
Muhteşem İmparatorluğu Yıkanlar
search
  • Muhteşem İmparatorluğu Yıkanlar

Muhteşem İmparatorluğu Yıkanlar

₺235,00
₺188,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059850612
Yazar
Raif Karadağ
Yayınevi
Truva Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Biz suna kaniiz ki, bir millet eger tarihini bilmiyorsa, tarihi yanlis ögretiliyor ve bilerek baska bir istikamete sevkediliyorsa, o millet için çöküs mukadderdir.



Pek geriye degil, yüz yil evveline dönüp baktigimiz vakit, Türk devletinin, Osmanli adi altinda dünya siyasi haritasinda isgal ettigi yerleri dehset ve ibretle görürüz.



Üç kitaya yayilmis devasa bir imparatorluktan, dünyanin en kudretli iki donanmasindan birisine sahip olduktan, dünyanin en modern harp teknigine göre hazirlanmis ve devrinin bütün askeri otoritelerinin giptasini çekmis kudretli bir orduya sahip bir devletten geride kalanlarla meydana gelmis küçük bir devlet durumuna nasil indirildigimizi anlamak cidden pek zordur. Aklin ve idrakin reddetmeye daima meyyal bulundugu bir anlama keyfiyetini, derinlemesine inmedikçe, Osmanli ciddi surette tedkik edilmedikçe tesbit etmek asla mümkün degildir.



Biz, iste bu anlama keyfiyetini yerine getirmek için bu tecrübeyi yaptik ve Sultan Abdülaziz Han'in katli hadisesini ele eldik; zira, bu mevzu üzerinde, Türk milletinin salahiyetli bildigi zevatin hemen hepsinin yazdiklari, birbirlerinin devami veya teyidi mahiyetinde olarak, daima bir istikamette gelismis ve hepsi bir noktada ittifak etmislerdir:



Sultan Abdülaziz katledilmistir, intihar etmemistir.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade