Demokrasi disi rejimler kötü durumdadir ancak daha ölmemistir. Zaman içinde dünyanin giderek daha demokratiklesecegini düsünmek için yeterli sebepler vardir ama Martin Luther King Jr.’nin bir zamanlar söylemis oldugu üzere ‘tarihin çizgisinin’ her zaman ‘adalete meyledecegine’ bilimsel bir kesinlikle inanmak mümkün degildir. Siyasi liderler ve elitler, iktidari tek elde toplamanin ve devleti kontrol etme mücadelesinin zemininin kosullarini agirlastirmanin yeni yollarini sürekli buluyor, bu yüzden de açik ve seffaf siyasi rekabet için verilen mücadelenin sürekli yenilenmesi gerekiyor.
Günümüz rejimlerini, zamanin ruhunu, lider tiplerini tanimlamada kavramsal bir enflasyonun izleri görülüyor: Fasizm, neo-fasizm, popülizm, asiri sag, otoriterizm, totalitarizm ve benzerleri… Hepsi de çok benzer olgulara ve süreçlere isaret ediyor ve neredeyse birbirlerinin yerine kullaniliyor.
Demokrasi Disi Siyaset: Otoriterlik, Diktatörlük ve Demokra-tik-lesme kitabinda Xavier Márquez demokrasi disi siyaset içerisindeki belirgin ayrim ve farkliliklari ortaya koymakla kalmiyor, demokratiklesme sürecinin sancilarini masaya yatirarak bazi rejimlerin nasil bir yandan otoriter/antidemokratik ögeler barindirirken, diger yandan demokratiklesme yolunu katedebildiklerini canli örnek ve gözlemlerle aktariyor. Yalnizca akademisyenlerin ve ögrencilerin degil, güncel politik gelismeleri takip edenlerin de ilgisini çekecek ciddi bir basvuru kaynagi.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade