• -20%
Kurtuluş Savaşının Mali Kaynakları
search
  • Kurtuluş Savaşının Mali Kaynakları

Kurtuluş Savaşının Mali Kaynakları

₺200,00
₺160,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789752207400
Yazar
Alptekin Müderrisoğlu
Yayınevi
Bilgi Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Türk Kurtulus Savasi, 20. yüzyilin basariya ulasan ilk bagimsizlik savasidir. Bu yönüyle tarihçiler için genis bir inceleme konusu olmus, birçok ülkenin bagimsizlik mücadelesi Türk Kurtulus Savasi örneginden güç kazanilarak baslatilmistir. Örnegin zamanla evrensel bir görünüm kazanmasi nedeniyle, Kurtulus Savasimiz üzerinde incelemeler yapan yabanci yazar sayisi, Türk yazarlarindan çok fazladir.
Türk Kurtulus Savasini konu edinen incelemelerde, üç yili asan bir süre sürdürülen savasin hangi maddi ve mali kaynaklarla kazanildigina gerektigi kadar egilinmedigi dikkatimi çekiyordu. Türkçe kaynaklarda bu konuda bir bosluk oldugu açikti. Yabanci yazarlar da daha çok Türkçe kaynaklara dayandiklarindan, bosluk genellesiyordu. Yakin tarihimizdeki en önemli olayin mali yönünün bir Türk maliyecisi tarafindan incelenmesi gerektigine inanarak arastirmalara basladim.
Bu konuya iliskin boslugu doldurmus oldugum iddiasinda degilim. Yalnizca ilk adimi atabilmis olmanin sevincini duyuyorum. Bundan sonra bu konuyu inceleyeceklere bir parça isik tutabilmis olursam, kendimi mutlu saymaya hak kazanabilecegim.
Alptekin Müderrisoglu

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade