• -20%
Haşhaş Ve Emperyalizm
search
  • Haşhaş Ve Emperyalizm

Haşhaş Ve Emperyalizm

₺260,00
₺208,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053115854
Yazar
Aytunç Altındal
Yayınevi
Destek Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


HASHAS VE EMPERYALIZM iki baslik altinda toplanabilecek bir arastirmadir. Ilkinde Anadolu, özellikle de Ege köylüsünün ana geçim kaynaklarindan biri olan ulusal ürünümüz hashasin 12 Mart ve emperyalizm duvarina toslayarak yasaklanmasi ve bunun meydana getirdigi sonuçlar irdeleniyor. Digerinde ise Aytunç Altindal’in 1969-1974 yillari arasinda yayimlanmis incelemeleri ile makaleleri yer aliyor. Yayimlandiklari günlerde oldukça ilgi çekmis olan bu tespitleri okuyup da analitik açidan degerlendirebilenler kapitalist-emperyalist sömürünün tarimsal alandaki özelliklerini gösteren bazi somut örnekleri bulacaklardir.
Ilginç olan bir diger husus da sudur ki, bu kitapta öngörülmüs olan tüm varsayimlar daha sonraki yillarda bu öngörüleri dogrulayacak sekilde gerçeklesmistir. Örnegin günümüzden yaklasik yarim asir önce Tolkien’in ünlü romani Yüzüklerin Efendisi için Aytunç Altindal, Bu yazar ve kitabi önümüzdeki on yillarda dünyada çok ünlendirilecektir! demisti. Benzer sekilde yine yarim asir önce Zen-Budizm vb. dinlerin Türkiye’de yayginlastirilacagini çünkü böyle bir Üst Tasarim bulundugunu yazmisti.
Aktardigimiz bu iki örnegin disinda daha pek çok öngörünün günümüzde nasil da hayat buldugunu saskinlik içinde okurken Aytunç Altindal’in uzak görüslülügüne bir kez daha sapka çikaracaksiniz..


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade