• -20%
Anadolu Türk Beylikleri
search
  • Anadolu Türk Beylikleri

Anadolu Türk Beylikleri

₺360,00
₺288,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059521819
Yazar
Muharrem Kesik
Yayınevi
Bilge Kültür Sanat
Adet
Stoktaki son ürünler


Anadolu Beylikleri Dönemi, 1071 Malazgirt Zaferi sonrasinda baslayip Osmanli Devleti’nin Anadolu’da birligi sagladigi yillara kadar devam eden uzun bir tarihî süreçtir.
Bu süreçte Anadolu’daki sehirler siyasî, ekonomik, sosyal ve kültürel yönlerden gelismistir. Anadolu’da kurulan Türkmen Beylikleri sayesinde Türkçeye önem verilmis ve Türkçenin gelismesine katki saglanmistir. Denizlerde ve deniz ticaretinde büyük gelismeler yasanmis ve böylece ilk denizcilik faaliyetleri de bu dönemde baslamistir. Ahî teskilati yayginlasmis zanaatin ve sosyal hayatin gelismesine katki saglamistir. Bu dönemde Selçuklular zamaninda fethedilemeyen Anadolu sehir ve kasabalarinin fethi saglanmis ayrica imar faaliyetleri hiz kazanmis ve çok sayida medrese, cami, mescid, çesme, köprü, külliye vs. sosyal yapilar insa edilmistir.
Su an üniversitelerimizin ilgili bölümlerinde okutulan Anadolu Türk Beylikleri Tarihi dersi için uygun bir kitap bulunmamaktadir. Dolayisiyla bu dönemin tarihi ile ilgili olarak tarih meraklilarina, tarih ögretmenlerine, üniversite ögrencilerine yetebilecek nitelikte bir eser mevcut degildir. Özellikle son yillarda bu konuda bize ulasan talepleri de dikkate alarak böyle bir eseri hazirlamaya karar verdik. Sonucunda da elinizdeki bu kitap ortaya çikmis oldu. Burada görsel malzemelerle sunulmus toplam 30 Anadolu Türk Beyligi’nin tarihini bulacaksiniz. Kitap, ayrica dönemin kaynaklarini tanitip bunlar üzerinde yapilan çalismalardan bahsederken bu zamana kadar Anadolu Beylikleri Tarihi ile ilgili çalismalar hakkinda bilgi vermektedir. Bunun disinda kitapta, kültürel ve sosyal hayat, ekonomik hayat, askerî teskilat ve siyasî teskilat hakkinda da bilgiler bulacaksiniz.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade