Cehalet nedir, cahil kimdir?
Küresellesme, bilimi ve bilimciyi nasil etkiledi?
Akademisyenler cahil olabilir mi?
Sanal bilimciler ve sahte bilim nedir?
Bilim ve hukuk neden etik zeminde olmali?
Gerçek ötesi ve algi yönetimiyle kastedilen nedir?
Dünyayi hangi küresel zekâ yönetiyor?
Cehaleti yayma ve algi yönetimi alaninda sosyal medya ne kadar güçlü?
Inançlar ve zaaflar algiyi yönetir mi?
Google’in her söyledigi dogru mu?
Güvenilir bilgiye nasil ulasilir?
Nöropazarlama bir cehalet bilimi mi?
Mikro söhret nedir, ne ise yarar?
Egitim ticari bir ürünse, ögrenciler de müsteri mi?
Tibbin alternatifi olur mu?
Ilaçsiz ve asisiz bir dünya mümkün mü?
Zekâyi ve kavrayisi ilaçla artirmak ne kadar dogru?
Ilaçla mutluluk mümkün mü?
Bagirsaklar beynimizi yönetebilir mi?
Mikrobiyotanin düzenlenmesi Alzheimer ve kanseri tedavi eder mi?
Tuz tansiyonu düsürür mü?
Kolesterol düsürücü ilaçlar palavra mi?
Kokoreç yemek depresyona iyi gelir mi?
Sihirli diyetler, ne kadar sihirli?
Yapay zekâ nereye gidiyor?
Dijital çagda özgür olmak mümkün mü?
Giderek amacindan sapan “bilim” olgusu büyük ekonomik stratejilerle birlikte entelektüel sahtecilige maruz birakiliyor. Çünkü insan, dogasi geregi aldatmaya ve aldanmaya meyilli. Bu aldanmisligin yaratacagi agir bedellerle okuru yüzlestiren Prof. Dr. Tayfun Uzbay’in kaleme aldigi CEHALET BILIMI, cehaletin bilimsel yöntemlerle nasil yayginlastirildigi konusunda saglam ve duyarli bir kaynak...
Yazar Hakkinda:
Prof. Dr. Ismail Tayfun Uzbay 1959 yilinda Ünye-Ordu’da dogdu. Lisans derecesini 1982 yilinda Istanbul Üniversitesi Eczacilik Fakültesi’nden aldi. Gülhane Askeri Tip Fakültesi (GATA) Tibbi Farmakoloji Anabilim Dali’nda 1992 yilinda doktora egitimini tamamladi. Ayni kurumda 1995 yilinda doçent oldu. 1997-1998 yillarinda TÜBITAK ve Kuzey Teksas Üniversitesi burslari ile Amerika Birlesik Devletleri’nde, Kuzey Teksas Üniversitesi Saglik Bilimleri Merkezi Farmakoloji Bölümü’nde ve 1999 yilinda Cagliari Üniversitesi bursu ile Italya’da, Cagliari Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Toksikoloji Bölümü’nde arastirici ögretim üyesi olarak çalisti. GATA’da 2003 yilinda profesör unvani aldi. GATA Tip Fakültesi’nde 2003-2011 yillari arasinda Tibbi Farmakoloji Anabilim Dali Baskani, 2011-2013 yillari arasinda Yüksek Bilim Konseyi Üyesi olarak çalisti. Türk Silahli Kuvvetleri’nden 2013 yilinda kendi istegi ile emekli oldu. Halen Üsküdar Üniversitesi’nde Rektör Danismanligi, Tip Fakültesi Dahili Tip Bilimleri Bölüm Baskanligi ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi (NPFAUM) Müdürlügü görevlerini yürütmektedir.
2003-2012 yillari arasinda TÜBITAK Ulakbim Türk Tip Dizini Kurulu Üyeligi ve 2004-2012 yillari arasinda Saglik Bakanligi Madde Bagimliligi Tedavi Usulleri Bilim Komisyonu Üyeligi görevlerinde bulunmustur. 2007 yilindan bu yana Türk Eczacilari Birligi Eczacilik Akademisi Bilim Kurulu üyesidir. Eczacilik Akademisi’nin 2016 yilindan itibaren baskanlik görevini yürütmektedir.
Çalismalarini deneysel nöropsikofarmakoloji alaninda sürdüren Prof. Dr. Uzbay’in bu alana özgü 11 adet Türkçe ve 1 adet Ingilizce kitabi, 3’ü uluslararasi 27’si ulusal 30 kitap bölümü ve saygin uluslararasi listelerde yer alan bilim dergilerinde 121 adet bilimsel makalesi yayimlanmistir. Çalismalarina uluslararasi kaynaklarinda 2500’den fazla atifta bulunulmustur.
Roche Tip Arastirma Ödülü (1994), Eczacilik Akademisi Bilim Ödülü (2005), Prof. Dr. Rasim Adasal Bilim Ödülü (2005), Popüler Bilim Ödülü (2007), Beyin Arastirmalari Dernegi (BAD) Yayin Tesvik Ödülü (2008), Özgün Çözümler Proje Pazari ve Yarismasi (Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi, TÜBITAK ve ELGINKAN Vakfi destegi ile) birincilik ödülü (2009), Türkiye’nin En Iyi Bilim Insanlari Ödülü-TAF NETWORK (2015) ve Sizofreni Dernekleri Federasyonu & Türkiye Ruh Sagligi ve Tedavi Vakfi 2016 Yili Mine Öz-Kâmil Genç Sizofreni Dostu ödülleri sahibidir.
Sizofreni hastaliginin olusumu, tanisi ve tedavisine yönelik ilaç ad
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade