Felsefeden edebiyata, tasavvuftan folklora kadar oldukça genis bir sahada faaliyet gösteren ve bir kisim yazilarina “Feylesof” imzasini atan Riza Tevfik, felsefeyle olan yakin ilgisi dolayisiyla, hayatinin hemen her döneminde estetik ve sanat meseleleriyle de mesgul olmus ve bu konu etrafinda birçok makale kaleme almistir.
Çesitli dergilerde yayimlanan bu makalelerin yaninda 1920'de Darülfünun Edebiyat Fakültesi'nde felsefe müderrisligi yaptigi sirada Estetik adiyla küçük bir de kitap yayimlamis, ayrica Mufassal Kamus-i Felsefe adli ansiklopedik felsefe lügatinde de konuyu aydinlatici mahiyette “Art”, “Beau”, “Beauté” ve “Beaux-Arts” gibi bir kisim maddelere yer vermistir.
Riza Tevfik'in sanat ve estetikle ilgili 42 makalesini ihtiva eden bu kitap, bir yandan ülkemizde sanat ve estetik alaninda yapilan ilk çalismalara bir nebze de olsa isik tutarken, bir yandan da II. Mesrutiyet döneminde yasayan bir Türk entelektüelinin o devirde Batili sanat tenkitçisi ve estetikçilerden kimleri tanidigini, neleri begendigini göstermesi ve bazi hususlarda yerli örneklerle mukayeseler yapmasi bakimindan da ilgi çekicidir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade