Psikolojik testler klinik alanda kisilik, zekâ gibi bireysel niteliklerin ölçümü ile tani ve degerlendirme gibi pratik ihtiyaçlarin yani sira arastirma amaci için de yaygin olarak kullanilan ölçme araçlaridir. Arastirma ve uygulama süreçlerinde siklikla basvurulan araçlar olmalarina ragmen bu testlerin uygulama ve degerlendirme asamalarina iliskin, yeterli düzeyde ve kolay ulasilabilir kaynaklar mevcut degildir.
Elinizdeki çalisma, Minnesota Çok Yönlü Kisilik Envanteri (MMPI), Tematik Algi Testi (TAT), Louisa Düss Psikanalitik Hikâyeler Testi gibi kisiligin ölçülmesinde yaygin olarak kullanilan objektif ve projektif yedi testi ele alarak bu testlerin niteligi, uygulama ve degerlendirme süreçleri hakkinda bilgi sunmaktadir. Bu kapsamda, testlerle ilgili bilimsel literatür ve uygulamaya dair pratik bilgiler bir arada yer almaktadir. Testlerin, kim tarafindan gelistirildigi, önceki sürümleri ve revizyonlari, standardizasyon çalismalari gibi künye bilgileri ile kimlere uygulandigi, uygulama asamasinda testörün nasil bir yöntem ve sira izleyecegi, nasil yönerge verecegi, testi nasil puanlandiracagi ve degerlendirecegi gibi uygulama bilgileri bunlar arasindadir.
Kisilik Testleri, hem test egitimleri için bir kaynak kitap hem de testörler için uygulamayayönelik pratik bir basvuru kitabi olma niteligini tasimaktadir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade