Bu kitap, ögretmenlik programlarinda okuyan ya da ögretmenlik sertifikasi almaya kalkan her ögrencinin okumasi gereken “Egitim Bilimlerine Giris” dersinin ders kitabi olarak hazirlanmistir.
Bu kitap, Yükesekögretim Kurulu (YÖK)’nun belirledigi ders içerigi göz önüne alinarak, yazarin yurtiçi ve yurtdisi egitimi yaninda ortaögretim okullarinda, Milli Egitim Bakanligi’nda ve Bogaziçi Üniversite’sinde geçen kirk dört yillik çalisma deneyimlerinin bir sonucu olarak 10 bölüm halinde hazirlanmistir. Egitimle ilgili temel kavramlar ve gereksinimler bölümüyle baslayan kitap, egitimin felsefi, bilimsel, psikolojik, toplumsal ve evrensel temelleri ile tarihsel temellerini inceleyen bölümlerle devam etmektedir. Egitim alanini belirleyen bu genel bilgilerden sonra, egitim sistemimizin yapisi, ögretmen yetistirme sistemimiz, ögretmenlik meslegi ile sistem kavrami ve egitim sistemimiz konularini inceleyen bölümlere yer verilmektedir.
Bu kitabin genel amaci, ögrenciyi egitim bilimleri konularinda giris düzeyinde bilgilendirmenin yaninda, onlara ögretmen ve ayni zamanda birer egitimci olmanin bilincini ve sorumlulugunu kazandirmak; egitsel olaylara biraz elestirel bakabilmelerini saglamaktir. Bu ders kitabinin, var olan pek çok kitap içinde ayri bir yeri olacagi sanilmaktadir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade