Bize sik sik, “Perakende konsepti nasil hazirlanmali ve nasil icra edilmelidir?” diye sorulur ve çalistigimiz projelerde basarili olabilmek için neler yaptigimiz merak edilir. Yanit oldukça basittir:
- Tutkulu biçimde müsteri istek ve/veya ihtiyaçlarini anlayip, müsteri çözümlerine odaklanarak (Müsteri neden baska yere degilde, benim magazama gelsin?)
- Organizasyon içinde çalisan herkesin müsteri nezdinde kavramsallastirilmis “büyük resmi” anlamasini saglayarak
- Basit ve anlasilir hedefler koyarak
- Dogru buldugumuz temel degerleri bir prensip olarak benimseyerek ve sahsen uygulayarak
- Müsteriye deger yaratan süreçleri az ve öz, anlasilabilir ve uygulanabilir sekilde tasarlayarak ve deger yaratmayan süreçleri sonlandirarak
- Organizasyon içindeki herkesin bu süreçleri anlayarak, neden sorumlu olduklarini kavramalarindan emin olarak ve
- Söylenenlerle yapilanlari sürekli gözlemleyerek.
Hepsi bu kadar mi?.. Evet, basarili olmak için bunlar kafidir. Bu sartlarin gerçeklestirilmesi durumunda, birlikte çalistiginiz arkadaslarinizin güven duyabilecekleri ve kendiliklerinden sorumluluk alabilecekleri bir çalisma ortaminin da kendiliginden olusacagindan hiç süpheniz olmasin.
Perakendeyi “iyi bilen ve iyi yapan” yönetim kadrolari, kendilerini güvende hisseden magaza/merkez kadro ve hissedar temsilcileri ile bütünlesmelidir. Böylece ortaya çikartacaklari yüksek performansa, yukaridaki basliklar altinda, ancak çitayi daha yukari kaldirabilen perakende sirketleri meydan okuyabilirler.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade