- -20%

İnsanlar neden bir ülkeden diğerine göç ederler? Göçün ruhsal sonuçları hangi değişkenlere dayanır? Memleketini kaybetmenin yası tutulabilir mi? Nostaljinin savunmacı işlevleri nelerdir? Göçmen hastalarla yürütülen psikoterapi ve psikanaliz çalışmalarının belirli ilkeleri var mıdır? Terapist, hastanın kültürel ussallaştırmalarını içruhsal çatışmalardan nasıl ayrıştırabilir?
Salman Akhtar bu soruların cevaplarını sunarken göçün bireyin kimliğinde kalıcı etkiler yarattığına; söz konusu kimlik değişiminin dürtü ve duygulanım, ruhsal alan, zamansallık ve sosyal yakınlık boyutları bulunduğuna işaret ediyor. Bu bağlamda göçmenin idealleştirme ve değersizleştirme, yakınlık ve uzaklık, umut ve nostalji, üstbenlik ve dilsel dönüşüm süreçlerini ele alan Akhtar, terapistin, hastanın ya da ikisinin birden göçmen olduğu bir terapiye bu fikirlerin nasıl dahil edilebileceğini dokunaklı klinik öykülerle örneklendiriyor.
Dr. Akhtar’ın sayısız ülkeden göçmen meslektaşlarıyla mektuplaşmaları ve şiirleriyle de bezeli Göç ve Kimlik mesajını hicivle, nüktelerle, kahkaha, acı, hüzün ve empatiyle olduğu kadar, hepsini aşan klinik ve insani bir bilgelikle aktarıyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade