• -20%
Acı Portakal
search
  • Acı Portakal

Acı Portakal

₺166,00
₺132,80 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750741593
Yazar
Yiğit Bener
Yayınevi
Can Sanat Yayınları
Adet


Hombres! Erkekler! Evet size söylüyorum… Neden böylesiniz siz, neden? Nedir derdiniz sizin? Neden “hayir” dendiginde bunun sadece ve sadece “hayir” anlamina geldigini anlayamazsiniz bir türlü?.. Nedir ezelden beri bizlere yönelttiginiz bu siddet? Nereden geliyor bu saygisizlik? Neden bizleri esitleriniz olarak kabul edemiyorsunuz? Neden?
Aci Portakal iki ayri eksende ilerliyor: Otuz yil önce, dünyanin dört bir yanindan gelen devrimci militanlarin egitim gördükleri Amsterdam’daki bir merkezde yasanan bir cinsel saldiriyi, olayin taniklarindan “El Turco” lakapli bir adamin anlatisiyla kesfediyoruz. Ikinci eksende ise, günümüz Istanbul’unda bir baba, üniversite çagindaki kiziyla bu yasananlari tartisiyor.
Aci Portakal, dünyayi degistirme vaadinde bulunanlarin dahi eril siddete yeterince mesafe koyamadigini vurgulayarak eril kimligin sorgulanmasini merkezine aliyor. Roman, ayni zamanda baba kiz iliskisi üzerinden gerek teknolojik gelismelerin gerekse siyasete ve toplumsal cinsiyete bakisin isiginda kusak farkinin da izini sürüyor.
Yigit Bener, oldukça sert bir hikâyeyi ironik bir üslupla aktarirken hakikat arayisindan ve beraberinde gelen çetin bir hesaplasmaya girismekten kaçinmiyor.

#toplumsalcinsiyet #erildil #erkeklik #kusakçatismasi #enternasyonal #sinifmücadelesi #kadinasiddet #kozmopolitizm

Yiğit Bener
3 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade