• -20%
Romanovlar'ın Son Evi
search
  • Romanovlar'ın Son Evi

Romanovlar'ın Son Evi

₺349,00
₺279,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052349663
Yazar
John Boyne
Yayınevi
Deli Dolu
Adet
Stoktaki son ürünler


Savaslarin ve devrimin gölgesinde yeseren, sürgün bir ask hikâyesi...
“Rusya’yi çürüyen bir nar gibi düsünmüsümdür hep. Kokusmus içini saklayan, distan kirmizi ve nefis; ama ikiye bölünce, çekirdekleri ve taneleri kapkara, igrenç, önüne saçilir. Rusya bana nari hatirlatiyor.”

Dünya çapinda milyonlarca okura ulasan Çizgili Pijamali Çocuk kitabinin yazari John Boyne’un imzasini tasiyan Romanovlar’in Son Evi, Rus Imparatorlugu’nun çöküs sürecini ustalikla islerken yirminci yüzyili sarsan büyük toplumsal degisimler karsisinda hayatin, duygularin, yuva özleminin ve askin etkileyici bir portresini sunuyor.
Çagdas Irlanda edebiyatinin en önemli kalemlerinden biri olan Boyne, incelikle kurguladigi bu tarihsel romaninda, Çarlik Rusya’sinin adim adim çözülüsünü ve 1917 Ekim Devrimi’nin ertesinde yasanan göç ve sürgünlük sürecini, Georgi ile ömürlük aski gizemli Zoya’nin mücadeleyle örülü yasantilari üzerinden anlatiyor.
Efsanevi Rasputin, Grandüses Anastasya, Kanli Nikolay ve Romanovlar’in efsanevi dünyasinda yer edinmis pek çok baska tarihî kisiligi yeniden bir araya getiren kitap, heyecan uyandirici anlatisiyla son yillarin en dokunakli ve en sürükleyici tarihsel romanlarindan biri.
Rusya’nin ücra bir köyünde yasayan yoksul bir çiftçinin oglu olan 17 yasindaki Georgi Daniiloviç Jahmenev, üç asirdir Rusya’yi yöneten Romanov hanedaninin bir üyesine yönelik suikasti engeller ve bu kahramanca davranisi karsiliginda kendini bir anda bütün ihtisamiyla Kislik Saray’da, çar ve ailesinin hizmetinde buluverir. Yil 1915’tir, Rusya ve Avrupa’nin diger büyük güçleri savas hâlindedir. Rusya’daki yoksul halk ise iktidari istemektedir. Romanov hanedani çöküse çok yakindir ve Jahmenev bütün bu trajediye bizzat taniklik edecektir.
Gerçek olaylardan ve karakterlerden esinlenen özgün hikâyesi, akici kurgusu ve duru diliyle genis okur kitlelerine hitap eden Romanovlar’in Son Evi, John Boyne’un tarihsel olaylara canlilik kazandirma konusundaki olaganüstü yetenegini bir kez daha gözler önüne seriyor.


John Boyne
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade