• -20%
search

Yalan Söylediğimi Nasıl Anladın

₺395,00
₺316,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786054054701
Yazar
Paul Ekman
Yayınevi
Okuyan Us Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler

Yalan Söylediğimi Nasıl Anladın?! 'da duygularımızla, gerçek düşüncelerimizle yüzleşeceğiz. Kendimizi nasıl ifade ettiğimizi, kimi zaman nasıl yanlış anlaşıldığımızı ve gerçekleri nasıl sakladığımızı göreceğiz. Vücut dilimizi, ses tonumuzu, mimiklerimizi takip ederken, kendimizi yeniden tanıyacağız. Aslında gerçek bütün yüzümüzden okunuyor. Gerçeği okuyabilenlerden olabilmek için, bugün FBI, CIA ve ATF gibi hükümet kurumlarının, avukatların, yargıçların ve polislerin, ayrıca Pixar ve Industrial Light and Magic gibi animasyon stüdyolarının da dahil olmak üzere çeşitli şirketlerin duygusal ifadeler konusunda sıklıkla kullandığı Yüz Hareketi Kodlama Sistemi'ni öğreneceğiz. Yüz ifadelerinden duyguları ve düşünceleri tanıyabileceğiz, okuyabileceğiz.


“ Insanlar mutlu olmak isterler. Pek çogumuz bir tiyatronun güvenli sinirlari ya da bir romanin arka ve ön kapaklari disinda korku, kizginlik, mutsuzluk ve istirap gibi duygulari deneyimlemek istemeyiz. Yine de bu duygular olmadan da yasayamayiz. Buradaki mesele, bu duygularla nasil daha iyi bir hayat sürdürecegimizdir. Kisinin duygusal yasaminin gelisimi konusunda son kirk yilda ögrendigim ve yararli olduguna inandigim her seyi bu kitaba dahil ettim. Yazdiklarimi çogunlukla kendi deneylerimle ya da duygular üzerine çalisan diger bilim insanlarinin deneyleriyle destekledim. Uzmanligim agirlikli olarak duygularin yüzdeki ifadelerinin okunmasi ve ölçülmesi üzerine gelisti. Bu konuda, oldukça donanimli bir biçimde, karsilastigim yabancilarin, dostlarin ve aile fertlerinin yüzlerindeki neredeyse herkesin gözünden kaçan incelikleri görebilir hale geldim; böylelikle çok fazla bilgi topladim. Anlattigim seylerin pek çogu, yüzdeki ifade biçimleri konusunda yapmis oldugum kültürler-arasi çalismalardan etkilendi. Bu çalismalardan elde ettigim kanitlar genel olarak psikoloji disiplinine, özel olarak ise duygulara bakis açimi mutlak anlamda degistirdiler. ” – Paul Ekman

Paul Ekman, California Üniversitesi, Psikiyatri Bölümü ögretim üyesidir. Bugüne kadar, aralarinda Amerikan Psikoloji Birligi’nin Seçkin Bilimsel Katki Ödülü ile Chicago Üniversitesi Beseri Bilimler Fahri Doktora ünvaninin da bulundugu birçok ödüle layik görülmüstür. Ekman, yakin dönemde yapilan çalismalar bazinda, 20.yy’in en etkili psikologlari arasinda yer almaktadir. Ekman’in ilgi alanlari; sözsüz davranis ve iletisim, özellikle kisiler arasi iletisimde yalan ve duygularin ifadesi ve psikolojisi konulari üzerine odaklanmaktadir. Ekman, 1970’lerde, psikolog meslektasi Wally Friesen ile birlikte yüz ifadelerini ölçmeye yönelik, Yüz Hareketi Kodlama Sistemi adli bir sistem gelistirmistir. Bu sistem günümüzde dünya üzerinde yüzlerce bilim insani tarafindan kullanilmaktadir. Ekman, FBI, CIA ve ATF gibi hükümet kurumlarina, avukatlar, yargiçlar ve polislere ve ayrica Pixar ve Industrial Light and Magic gibi animasyon stüdyolari da dahil olmak üzere çesitli sirketlere duygusal ifadeler konusunda siklikla danismanlik hizmeti vermektedir.

Paul Ekman’in kesfi, basarisi ve hayati, FOX’un popüler dizisi Lie To Me (Bana Yalan Söyle)’ye konu olmus, bas kahraman olan Dr. Cal Lightman, kendisinden esinlenilerek yaratilmistir. Paul Ekman’in yayimlandigi tarihten itibaren bestseller özelligini kaybetmeyen kitaplari ve Lie To Me dizisi, duygularimiz ve istemsiz hareketlerimiz arasindaki isleyisi yansitarak, duygusal ve sosyal hayatimizi gelistirmemiz yönünde yepyeni bir vizyon kazanmamiza sebep olmuslardir.

Paul Ekman
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade