• -20%
Sus Barbatus 2
search
  • Sus Barbatus 2

Sus Barbatus 2

₺560,00
₺448,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789750848445
Yazar
Faruk Duman
Yayınevi
Yapı Kredi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Doganin tahrip edilmedigi, ütopyalarin diriligini korudugu, emegin ve adaletin sayginligini yitirmedigi, masumiyetin egemen oldugu zamanlarin romani Sus Barbatus!.

Faruk Duman’in Sus Barbatus! üçlemesinin ikinci cildi Yapi Kredi Yayinlari tarafindan yayimlandi.
Ilk cildi 2018 yilinda çikan roman ayni yil Orhan Kemal Roman Armagani ile Cevdet Kudret Roman Ödülü’nü alarak genis bir yanki uyandirmisti.

Çetin kis kosullarinda geçen ürkünç olaylarla dolu ilk cildin ardindan ikinci ciltte bahar mevsimi bütün görkemiyle gözler önüne seriliyor. Romanin arka planini olusturan siyasal olaylar iyice belirginleserek hiz kazaniyor. Üçüncü ciltte mevsim yaza dönecek ve üçleme 12 Eylül darbesiyle sona erecek.

Faulkner, Yasar Kemal gibi yazarlarin kaleminde destanlasan modern romanin çagdas bir çesitlemesini sunuyor Faruk Duman. Gerçeküstünün dilini yaratarak siyasal, tarihsel, toplumsal gerçekleri ete kemige büründürüyor.

“Aysel. Aysel. Yeniden degismisti ya, artik basina gelenleri anlamiyor degildi. –Ölecegiz sandim, dedi, adamlar arkamizdan ne çok ates ettiler öyle. –Bizi öldüremezler, dedi Faruk, zamaninda ne demis; Pir Sultan ölür dirilir. Duyan da, duyan da bunun bir saka oldugunu zannedecek. Ama saka degil. Gerçek.”

“Sus Barbatus!’un, yazinimiza sunulmus bir armagan oldugunu söylemekten çekinmeyecegim.” – M. Sadik Aslankara
“Sus Barbatus! elestirel gerçekçi edebiyata mensup, klasik anlayisla kaleme alinmis bütün soylu romanlar gibi, bir döneme ve yöreye, zamandizinsel bir olay örgüsü izleyerek, inandirici karakterler yaratarak hakim olabilen bir anlatidir. Sadece o kadar degil, ilerde görebilecegimiz gibi, nasil bize özgü Yasar Kemal gelenegini çesitlendirerek asabiliyorsa, klasik roman gelenegini de sürdürürken, çesitli yollarla asmaktadir.”

– Erendiz Atasü


Faruk Duman
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade