• -20%
Ormandaki Yabancı
search
  • Ormandaki Yabancı

Ormandaki Yabancı

₺190,00
₺152,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059436311
Yazar
Michael Finkel
Yayınevi
Heretik Yayıncılık
Adet
Stoktaki son ürünler


Modern yasamdan kaçmak birçok kisinin hayalidir ancak çok az kisi bu hayali gerçeklestirir. Elinizdeki kitapta hikâyesi anlatilan Christopher Knight, bu hayali tam anlamiyla sira disi sekilde gerçeklestirenlerden. 1986 yilinda, 20 yasindayken evinden ayrilip ormanda yasamaya baslamis Knight ve bu yasam tam 27 yil sürmüs. Bu süre içerisinde baska hiçbir insanla sohbet etmemis sadece bir kez selam demis. Yemek, giyim, okumak için kitap ya da dergi gibi ihtiyaçlarini kulübelerden çalarak karsilamis ve sadece ihtiyaci olanlari çalmis -mesela 38 beden pantolon. Knight, ormanda basina gelenleri, sahte bilgelik ve yanitsiz bilmeceler korkusunu bir tarafa birakarak anlatir:

‘Karmasik bir durum bu' dedi. ‘Bir basinalik bir seyin kiymetini daha da artirir. Bu fikri önemsemezlik edemem. Bir basinalik algimi yükseltti. Ama alengirli olan sey su: Yükselen algimi kendime yönelttigimde kimligimi yitirdim. Izleyici yoktu, performans sergileyecek kimse yoktu. Kendimi tanimlamama gerek kalmamisti. Konu disi hale gelmistim.

'Finkel'in ifadesiyle; Knight'in yakalanmasi dev bir mürekkep baliginin avlanmasinin insan karsiligiydi. Inzivasi saf degildi; hirsizdi ama toplamda tek bir sözcük söyleyerek ve baska hiçbir kisiye dokunmayarak sebatla yirmi yedi yil geçirmisti. Gerçek bir münzevinin, yalnizlik, toplum ve iyi yasama dair sorular sormaniza neden olacak, okunmaya ve üzerinde düsünmeye deger sira disi deneyimi.

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade