Emile Zola, Fransa’nin Ikinci Imparatorluk dönemini siyasetteki, toplumdaki, ekonomideki, birey yasamindaki yansimalariyla anlatmayi tasarlayarak yirmi kitaplik bir dizi olusturmus ve bu diziye Rougon ve Macquart Aileleri: Ikinci Imparatorluk Döneminde Bir Ailenin Dogal ve Toplumsal Tarihi adini vermistir.
Yikilis, bu dizinin son kitaplarindan biridir ve imparatorlugun çöküsünü anlatir. Zola’nin, kitapta kahramanlarindan birinin agzindan “zincirlerinden kendisinin bosandirdigi açgözlülügü, zevk düskünlügünü doyuramadigi an yerle bir olmaya hazir, kocamis bir imparatorluk olarak tarif ettigi imparatorlugun çöküsü sirasinda Fransiz halkinin yasadigi acilari, Sedan Savasi’ni, Paris kusatmasini ve halkin bu acilara isyani olan Paris Komünü’nü anlattigi Yikilis, Türkçeye ilk kez çevriliyor.
Bu kitapta okurlar, Paris Komünü sirasinda gazeteci olarak zaman zaman Paris’te bulunan Zola’nin Komün izlenimlerini, degerlendirmelerini ve elestirilerini de okuma firsatini bulacaklar. Tarihteki ilk isçi iktidari deneyimi olan Komün’e yol açan kosullar, aslina bakilirsa Zola’nin yirmi kitaplik Rougon-Macquart dizisi boyunca anlattigi kosullardir.
Çaginin tanikligina ömrünü adamis olan Zola, büyük eseri boyunca olaganüstü bir gayret, azim ve ayrinti zenginligiyle bizlere çizdigi toplum resmini, bu kitapta bir Komüncünün agzindan dökülen su cümleyle özetlemistir sanki: Çünkü çok fazla aci, çok fazla haksizlik, çok fazla utanç var!
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade