• -20%
Öksüz Ağaçların Çobanı
search
  • Öksüz Ağaçların Çobanı

Öksüz Ağaçların Çobanı

₺129,00
₺103,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786050960358
Yazar
Ismail Güzelsoy
Yayınevi
Doğan Kitap
Adet
Stoktaki son ürünler


Simdi bir isligin sarhoslugunda senin beni bulacagin cehennemlere gönüllü gidiyorum. Neyin nariyla yandiysak, ondan dogacagiz. Çünkü ask bir insani yeniden dogurmaktir. Ask iki kisiyi tek ruhta akitmaktir ya da iki ruhu tek bedende sinamak… Cennet bir insandir çünkü, cehennem de...

Hiçbir ask hikâyesi, yasayanlar ile onu izleyenler için ayni sey degildir. Disaridan bakanlarin gülüp geçecegi o coskulu savrulusun hikâyesi bu. Bir agacin topragi kucaklayan kökleri gibi görülmeyen seylerin masalini dinliyoruz bu kez.

Istanbul’un altina tünel kazip kayip sevgilisini arayan bir adamin tutkulu askinin hikâyesi, Ferhat ile Sirin’den Orpheus ile Eurydike’ye, masallara, hayallere ve rüyalara kadar, hayatimiza dahil olmus birçok seyi kucakliyor.

Yürüyen agaçlarin, gerçekle aldanmayi reddeden Meryem’in, Pinokyo’yu sorgulayan emekli bir hayat kadininin büyülü hikâyesi Öksüz Agaçlarin Çobani

Yazar Hakkinda:
Ismail Güzelsoy, 1963’te, Igdir’da dogdu. 9 yasinda ailesiyle Istanbul, Gaziosmanpasa’ya tasindiktan sonra tek basina tekrar Igdir’a dönerek ilkokulu orada bitirdi. Ortaokul yillarinda Karagümrük’e tasindi, ayni dönemde Cagaloglu’nda mücellithane ve matbaalarda çalisti. Liseyi bitirdikten sonra Istanbul Üniversitesi, Iletisim Fakültesi’nde egitim gördü. Üçüncü yilinda, dönemin egitim kosullarina uyum saglayamayacagina karar verip Isveç’e gitti, orada Isveç edebiyati üzerine çalisti. 1987 yilinda yeniden Istanbul’a gelerek Isveççe ve Ingilizce rehberlige basladi. Rehberlik yaptigi yillarda çesitli dergi ve gazetelerde öykü, makale ve röportajlar yayimladi. Anadolu’da rehberlik yaparken karsilastigi olay, insan ve kültürel dokunun esiniyle, sonraki yillarda yazacagi romanlarin omurgasini olusturan notlar, öyküler biriktirdi. 1999 yilindan itibaren, gezileri sirasinda biriktirdigi notlari elden geçirip kurgusal bir bütünlük içinde bunlari yeniden biçimlendirmeye karar verdi. Bugün yayimladigi romanlarin büyük bölümü o dönem çalismalarinin bir ürünüdür. Ilk kitabi Seni Seziyorum’daki öyküler de bu defterlerde biriken notlarin islenmesinden ortaya çikmistir. Bu ilk kitaptan sonra romanlarini yayimlamaya basladi. Genelde birbirine göndermeleri olan, farkli okumalara olanak taniyan, çok katmanli romanlarin çogu rehberlik zamaninda yaptigi çalismalarin yeniden ele alinisiyla biçimlenmistir. Ismail Güzelsoy ayrica rehberlik yillarinda, bir rehberin gezi sirasinda anlattiklarini derleyerek iki ciltlik Istanbul’un Gezi Rehberi’ni yayimlamistir. Kitab-i Mukadder, Ruh Hastasi, Sincap, Rukas, Iyi Yolculuklar, Degil Efendi’nin Renk ve Korku Meselleri, Çit Yok, Saf, Degmez, Gölge ve Hatirla isimli romanlari vardir.


1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade