Tür nedir? Tanimlanabilir mi, yoksa tarihsel süreçte tanimi sürekli degisen, dönüsen bir kavram midir? Toplumdan topluma degisiklik gösterir mi? Sayica sonlu mu sonsuz mudur? Dahasi, ne ise yarar bu tür denen sey? Kültür ürünlerini siniflandirmak bize ne kazandirir, ne kaybettirir? Tek bir ürün farkli türlere ait olabilir mi? Peki türsüz metin var midir? Türsel uzlasimlarla iyi geçinmek ya da çatismak ne anlama gelir? Iste bu kitabin amaci, edebiyatta, sinemada ve televizyonda tam da bu sorular çevresinde yürütülen tür tartismalarina odaklanmak, bu konuda en sik atif yapilan önemli makaleleri bir araya getirmekti. Kuskusuz pek çok makale arasindan bir seçim yapmak gerekiyordu ve nihayetinde 12 makale Türkçelestirildi.
Bu kitap, genis bir baglamda tür kurami üzerinde duran ilk kitap olma özelligini tasiyor. Edebiyatta, sinemada ve televizyonda tür meselesine yönelik farkli bakis açilarini, tartisma odaklarini ve geçiskenlikleri degerlendirebilmek için bir zemin sunuyor ayrica.
Türleri tanimlama girisimini Daniel Chandler’in ifadesiyle kuramsal bir mayin tarlasinda gezinmeye benzetirsek, bu kitaptaki yazilarin her biri de kendi bakis açilariyla bu tarlada konum ve yol almaya çalisiyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade