- -20%

Karl ve Jenny Marx, kizlari Jennychen, Laura ve Tussy, en yakin dostlari ve dava arkadaslari General Friedrich Engels Marx Partisinin öteki üyeleri olan damatlar, renkli karakterler, devrimciler, sürgünler ve kimi zaman korkuyla kimi zaman umutla dolu canli bir aile ortami Tarihe yeni bir gözle bakip bambaska bir gelecek gören Marx ve Engels’le birlikte dünyayi, kurulu düzeni degistirmeye çalisan insanlar ve tarihin hizla aktigi 19. yüzyilda Avrupa
Mary Gabriel, Marx’in genis ailesinin hikâyesini, dönemin önemli olaylari isiginda ve Marx’in önemli eserleriyle harmanlayarak anlatiyor. Gabriel, aile üyelerinin hayat hikâyelerini kaleme aldikça, Marx’in dünyayi degistiren metinlerinde yazilanlar kadar bu metinlerin yazim süreçlerinin ve zamanindaki etkilerinin de önemli oldugunu kesfediyor. Iste Ask ve Kapital’i benzer çalismalardan ayiran da özellikle bu etkilesim üzerinde durmasi: Yazara göre, Jenny ve Karl arasindaki özveriye dayali iliskinin dogasi anlasilmadan, Kapital’in yazim sürecini hakkiyla degerlendirmek zor olacaktir. Veya bizzat Mary Gabriel’in sözleriyle, Marx ailesindeki kadinlar olmasaydi Karl Marx var olmazdi ve Karl Marx olmasaydi, dünya bugün bildigimiz dünya olmazdi.
Marx’in ölümünden sonra geride biraktigi yazi ve notlarini düzenleme görevini memnuniyetle üstlenen Engels, Laura’ya yazdigi bir mektupta söyle diyor: Aklim almiyor! Kafasinda böylesine heybetli kesifler, bütünlüklü ve eksiksiz bir bilimsel devrim bulunan bir insan, bunlari nasil yirmi yil orada tutabilmis?
Ask ve Kapital, bir anlamda, Engels’in bu sorusunu degistirerek Neden? diye soruyor. Kapital’in diger ciltlerinin yazimi neden Marx’in ölümünden sonraya kaliyor? Her okurun, bu büyük devrimcinin mücadelesi ile ailesi arasinda kurmaya çalistigi dengeyi, tereddüt, umut ve hayal kirikliklarini okuyarak bu soruya kendince bir cevap bulacagina inaniyoruz.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade