AKP devrinde Türkiye’nin medya âleminde yasanan köklü dönüsümü hakkiyla incelemek; medyadaki dönüsümü toplumun genel dönüsümüyle iliskilendirecek bir yöntem, dönüsümün siyasal ve sinifsal dinamiklerini görünür kilacak bir kuramsal perspektif, olgulari anlamli bir biçimde birbirine baglayan titiz bir arastirmacilik ve bunlarin tümünden nasil bir sonuca ulasildigini çarpici bir sekilde ortaya serecek bir analiz gücü gerektiriyor.
Vahdet Mesut Ayan, bu gereklilikleri yerine getirme çabasiyla kapsamli bir çalisma ortaya koyuyor.
AKP Devrinde Medya Âlemi, medyadaki dönüsümün ekonomide, devlette, siyasal toplumda, sivil toplumda ve kamusal alanda yasanan dönüsümle eszamanli ve esgüdümlü ve esyöntemlerle gerçeklestirildigini panoramik bir sekilde gözler önüne seriyor. Bu sergileme için AKP’nin uzun iktidar devrini belirli dönemlere ayiriyor ve her dönemin dönüstürücü stratejilerini özgün kavramlastirmalarla mercek altina aliyor. Kitap, 24 Haziran 2018 seçimlerini bir örnek vaka olarak inceliyor.
AKP Devrinde Medya Âlemi’ndeki sergileme, çözümleme ve inceleme ugraklarina bakildiginda AKP’nin medyayi her hücresine nüfuz edecek derecede önemsedigi, onu adim adim ama radikal bir biçimde yeniden yapilandirdigi, her anini ve her yanini kontrol ettigi, yönlendirdigi, ele geçirdigi, böylelikle yeni bir medya düzeni yarattigi görülüyor. Medyada görünen yüzlerin, medya patronlarinin ve medya yapilarinin degistigi; habercilik ilkelerinin baskalastigi; hedef ve söylemlerin belli bir ideolojinin, belli bir partinin, belli bir liderin yörüngesine sokuldugu bir tablo ortaya çikiyor.
AKP Devrinde Medya Âlemi, uzun yillar önemli bir basvuru kitabi olacak nitelikte bir çalisma.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade