Max Weber uzun süre Karl Marx’in rakibi veya alternatifi olarak görüldü. Bunda da özellikle Protestan ahlaki hakkindaki çalismasi etkili oldu. Kisa sayilabilecek ömrüne çok sayida eser sigdirmis Weber, bu seçkide yer alan yazilariyla oldugu gibi daha genis bir perspektiften ele alindiginda, karsilastirmali dinler tarihi, çilecilik, rasyonellesme ve dünyanin büyüsünün bozulmasi, disiplin ve iktidar gibi önemli kavramlar üzerinde tarihsel ve eszamanli çalismalar yapmis öncü bir figür olarak karsimiza çikiyor. Yazilari modern hayatin sosyolojisinin yani sira felsefi bir antropolojiye de açilma imkâni sunuyor.
Sosyoloji, felsefe ve siyasetle ilgilenen okurlar için Sosyoloji Yazilari günümüzde de önde gelen bir Weber kilavuzu. Türkçede ilk yayimlanisindan günümüze defalarca baski yapmis olan kitabi, gözden geçirilmis yeni bir edisyon olarak sunuyoruz.
YAZAR HAKKINDA: 1864-1920 arasinda yasamis Alman sosyolog Max Weber, ailesi keten sanayiinde uzmanlasmis liberal bir politikacinin ogluydu. 1882’de Heidelberg Üniversitesi’nde hukuk egitimine basladi. 1884’te ögrenimine bir yil ara vererek Strasbourg’da askerlik görevini tamamladi. Ardindan Berlin ve Göttingen’de ögrenimine devam etti. Berlin, Freiburg ve Heidelberg’de siyasal iktisat hocaligi yapti. Eski Roma’nin tarim tarihi hakkindaki doktora tezinden sonra Almanya’nin dogusunda tarim sorunlarini ele alan kapsamli bir inceleme yazdi. 1897’de babasinin ölümü üzerine agir bir bunalima girdi ve ara verdigi arastirmalarina ancak 1903’ te dönebildi. Basta Protestan Ahlaki ve Kapitalizmin Ruhu (1904-5) olmak üzere bütün önemli yapitlarini da bundan sonra verdi. Sagliginda pek azi yayimlanmis, esi Marianne Weber tarafindan derlenmis çalismalarindan bazilari sunlardir: Din Sosyolojisi Üzerine Toplu Yazilar (1920, 3 cilt), Kent (1921), Ekonomi ve Toplum (1922, 2 cilt), Ekonomi Tarihi (1923).
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade