Anadolucu Tefekkür ÜzerIne DerIn BIr Okuma
Anadoluculuk üzerine çalisan arastirmacilar kadar Türk düsüncesine ilgi duyan her okurun da istifade edebilecegi harika bir eser.
“Elde kalan son vatan parçasi”ni muhafaza etmeye yönelik bir yaklasim olan Anadoluculuk, 20. yüzyil Türk düsünce tarihinin en ilgi çekici fikir akimlarindan birisidir. Ilki Anadolu’nun antik devirlerine kadar uzanan bir referans hatti insa eden “Mavi Anadoluculuk”, ikincisi ise 1071 yilinda Selçuklular tarafindan Bizanslilara karsi kazanilan Malazgirt Zaferi’ni tarihî bir milat olarak kabul eden gelenek esasli “Anadoluculuk” olmak üzere iki baslikta degerlendirilen bu tefekkür, siyasî bir arayisa karsilik gelen romantik bir teritoryal milliyetçilik olarak temayüz etmistir.
Hemen hepsi Türk yazin hayatinin önemli ve bilinen isimlerinden Mükrimin Halil Yinanç, Mehmed Halid Bayri, Ziyaeddin Fahri Findikoglu, Hilmi Ziya Ülken, Remzi Oguz Arik, Nurettin Topçu, Yahya Kemal Beyatli, Ahmed Hamdi Tanpinar, Necip Fazil Kisakürek, Mehmet Emin Erisirgil ve Refik Halit Karay üzerinden gerçeklestirilen bir Anadoluculuk okumasi olan Kayip Ülkenin Izinde okuyucuya bu tefekküre iliskin bir perspektif kazandiriyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade