• -20%
Kurtuluştan İtibaren Kronolojik Sırayla Osmanlı Tarihi
search
  • Kurtuluştan İtibaren Kronolojik Sırayla Osmanlı Tarihi

Kurtuluştan İtibaren Kronolojik Sırayla Osmanlı Tarihi

₺160,00
₺128,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786054991440
Yazar
Bora Iyiat
Yayınevi
Kripto Basın Yayın
Adet
Stoktaki son ürünler


XIII. yüzyil sonlarina dogru Kuzeybati Anadolu’da or-taya çikan küçük bir beylik, yüzyil gibi kisa bir süre içeri-sinde Anadolu’nun dörtte üçünü, Balkanlarda ise Sirbis-tan ve Bogdan’a kadar olan topraklari hâkimiyetine alan bir devlet haline gelmis, daha sonraki asirlarda ise Asya, Avrupa ve Afrika’da çok genis topraklara sahip olarak yüksek bir medeniyet vücuda getirmistir.Selçuklu-Bizans sinirindaki küçük bir beyligin nasil olup da dünyanin en büyük devletlerinden biri hâline geldigi tarihçileri hâlâ mesgul eden bir sorudur. Aslinda verilecek tek bir cevap vardir. Osmanli sadece bir imparatorluk degil, bir mede-niyetin her alanda var olusudur.
Kurmus oldugu medeniyetle yeryüzünde 6 asir hü-küm sürmüs cihan devleti Osmanli Imparatorlugu'nun ta-rihi elbette bir kitabin sayfalarina sigmayacak kadar en-gin ve heybetlidir. Görmüs oldugunuz bu çalisma aslin-da bu heybetli tarihin bilimsel kaynaklardan hazirlanmis anlasilabilir kisa bir özetidir.
Osmanli Devleti binlerce yillik Türk tarihi zincirinin en önemli halkalarindan birisidir. Bunun yani sira hatalari da vardir, sevaplari da. Önemli olan onu tartmak, kiyas-lamak ve anlamak için okumak, tarihten ders çikartmaktir.
Umariz ki bu eser, günümüze kadar izleri ulasan bu köklü medeniyeti bir nebze de olsa anlasilmasinda fayda saglayabilir.

Bora Iyiat
2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade