• -20%
Okul Sosyal Hizmeti
search
  • Okul Sosyal Hizmeti

Okul Sosyal Hizmeti

₺320,00
₺256,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059386227
Yazar
Joann Jarolmen
Yayınevi
Nika Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Son yillarda çocuklarla ilgili konular, tüm dünyada ve Türkiye’de yazili ve görsel basinin gündeminden düsmemektedir. Çocuk ve gençlik sorunlarinin niteligi ve çesitliligine bakildiginda, dünyada ve ülkemizde göç, zorbalik, siddet, istismar, sigara kullanimi, madde bagimliligi gibi risk faktörlerinin artmasinin çocuklarin psikososyal gelisimlerini olumsuz yönde etkiledigi görülmektedir.
Okul, çocuklarin korunakli yuvalarindan çikip toplum içine girdikleri ilk yerdir ve çocuklarin ailelerinden sonra ilk formel sosyallesme ortamidir. Gelisim döneminde adeta bir kriz olan bu durumun yaratacagi ruhsal ve sosyal sorunlar için çocuk desteklenmelidir. Çocukluk dönemi saglikli aliskanliklarinin gelistirilmesi için de uygun bir dönemdir.
Okul sosyal hizmeti, sosyal hizmet mesleginin genis uygulama yelpazesi içerisinde özel bir uygulama alanidir. Okul sosyal hizmeti zorunlu egitimin getirilmesinden sonra ögrencilerin temel çocuk haklarindan biri olan egitim hakkindan esit bir biçimde faydalanmasi ve bu egitim ve ögrenme haklari önündeki tüm engellerin ortadan kaldirilmasini kapsar. Okulun, aile ve toplumla isbirliginin gelistirilmesinde rol alan okul sosyal hizmet uzmani, ekolojik sistem perspektifinden hareketle ögrencilerin en yüksek iyilik halini hedefler.
Bu kitap Türkiye’de ivedilikle baslatilmasina ihtiyaç duyulan okul sosyal hizmeti alaninda yayimlanan ikinci kitap olmakla birlikte, okul sosyal hizmet uygulamalarini anlatan ilk kitap olma özelligi tasimaktadir. Bu çalisma ile okul sosyal hizmet uygulamasi örnekleri somut olarak gösterilmeye çalisilmistir. Ayni zamanda okulda çalisacak sosyal hizmet uzmanlarina bir uygulama kilavuzu olarak hazirlanan bu kitabin; okul sosyal hizmeti uzmanlari, okul personeli, okul yöneticileri, politika yapicilari ve diger okuyucu kitlesine faydali olmasi umut edilmektedir.

2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade