• -20%
Modern Toplum Ve Hukuk Devleti
search
  • Modern Toplum Ve Hukuk Devleti

Modern Toplum Ve Hukuk Devleti

₺220,00
₺176,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789944611923
Yazar
Mehmet Tevfik Özcan
Yayınevi
Tekin Yayınevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Hukuk devleti toplumsal iktidar sisteminin agirliginin siyasetten çok hukuka dayandigi bir düzenin adidir. Bu durum, siyasetin anlamli düzeyde depolitiklestigi kosullarda gerçeklesir ve depolitiklesmenin disinda kalan siyasal gereçler de hukukun çizdigi sinirlarda kullanilir.

Hukuk devleti, her siyasetin hukuk tarafindan tanindigi anlamina gelmez; daha çok kapitalist toplumdaki egemen iktidar sisteminin hukukun temin ettigi mesruluk ekseninde yürütülmesini ifade eder.

Hukuk devleti, yönetilenlerin insan onurunun dikkate alinmasinin zorunluluk haline geldigi kosullarin ortaya çikardigi bir yönetisim türüdür.

Ancak, hukuk devleti, insanlarin siyasal sisteme dönük tercihlerinden ibaret bir ortak istemin sonucu degildir; bu yönde açiga vurulmus belli bir düzeydeki istemle birlikte elverisli bir yapilasmanin yasandigi toplumsal kosullarin ürünüdür.

Elinizdeki çalisma, hukuk devletinin toplumsal kosullarinin aydinlanmasi yönündeki bir deneme olarak, daha ileri arastirmalarla tamamlanacagi beklentisiyle kaleme alinmistir.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade