• -10%
Türk Hukukunda Azınlıklar Ve Milliyetçilik
search
  • Türk Hukukunda Azınlıklar Ve Milliyetçilik

Türk Hukukunda Azınlıklar Ve Milliyetçilik

₺385,00
₺346,50 10% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786053994787
Yazar
Derya Bayır
Yayınevi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler


Türk Hukukunda Azinliklar ve Milliyetçilik kitabi, Türkiye'de farkliliklarin yönetilmesinde hukuk sistemi ve yarginin rolüne odaklanirken, bir yandan da devlet politikalarinin yasamaya ve yargi kararlarina nasil dahil edildigini incelemektedir. Azinliklar ve farkliliklarin yönetimi konusunu hukuki ve tarihi bir perspektiften inceleyen bu kitap, ülkedeki farkli etnik, dilsel, dini topluluklarin yeterince korunmamasi ile talep ve ihtiyaçlarina yer açilmamasinin en önemli sebebinin devletin kurucu felsefesi olan Türk Milliyetçiligi ve bunun ülkedeki sosyal, politik ve hukuki yapi üzerindeki derin nüfuzundan kaynaklandigini ortaya koymaktadir. Yüksek yargi kararlariyla ete kemige bürünen ve mesrulastirilan bu milliyetçiligin, ulus, vatandaslik, azinlik kavramlari ve politikalari üzerindeki etkisinin boyutlarini mercek altina almaktadir. Devletin sivil milliyetçilik iddiasini sorgularken, ülkedeki mevcut siyasi ve hukuk düzeninin uluslararasi hukukun insan haklari ve azinlik haklari alaninda ulastigi seviyenin ne kadar gerisinde kaldigini gözler önüne sermektedir. Son yillardaki hukuki ve siyasi gelismelere isik tutan bu çalisma, bu alanda önemli bir yer bularak büyük bir boslugu dolduracaktir.

Bu kitap, Türkiye Cumhuriyeti'nde farkliliklarin yönetimine etki eden baglamlari, olaylari ve süreçleri anlamamiza önemli bir katki sunmaktadir. Türk hukukunu daha genis bir kitleye ulasilabilir kilarken, daha iyi ve insan haklarina saygili yönetim süreçleri konusunda getirdigi öneriler ile Türkiye'nin itibarini arttiracak niteliktedir.

- Patrick Thornberry, Keele University

Bu eser, Türk Hukuk Sistemi'nde, etnik ve dinî azinliklarin Türkiye Cumhuriyeti tarafindan nasil yönetildigini anlamamizi saglamaya ciddi bir katki sunmaktadir.

- Maleiha Malik, University of London

Bu güncel çalisma, modern Türkiye'de yasalarin ve yargi organlarinin azinliklara karsi ayrimci uygulamalarini ortaya koymaktadir. Devletin, milliyetçi ve üniter politikalarinin kanunlar ve mahkemeler araciligiyla nasil desteklendigini ve desteklenmeye devam ettigini ustalikla belgelemektedir.

- Sevket Pamuk, Bogaziçi Üniversitesi

Türkiye'de hukukun azinliklar aleyhine cerbezeli bir sekilde nasil kullanildigina dair kapsamli ancak nüansli bir tartisma- tüyler ürperten bir hikaye, sürükleyici bir okuma...

- Umut Özkirimli, Lund University

Derya Bayır
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade