• -20%
Sanatsal Uyaranlarla Dil Öğretimi
search
  • Sanatsal Uyaranlarla Dil Öğretimi

Sanatsal Uyaranlarla Dil Öğretimi

₺479,00
₺383,20 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786052031049
Yazar
Sedat Sever
Yayınevi
Tudem Yayınları
Adet


Çocugun gelisim sürecinde, etkilesim ve oyun araci olarak kitap

Çocuk ve gençlik edebiyatinin bilimsel bir çalisma alani olarak yapilanmasina dönük kuramsal çalismalariyla taninan Prof. Dr. Sedat Sever’in yeni kitabi Sanatsal Uyaranlarla Dil Ögretimi, dilsel ve görsel uyaranlarla çocuklarin gelisim sürecine dair kapsamli bir çalisma sunuyor.

Yazarin degisik sempozyumlarda sundugu bildirilerden derlenen yedi makaleden olusan kitap, sonunda yer alan kitaplari degerlendirme ölçegi ile hem düsünce hem de uygulamada gerçek bir kilavuz niteligi kazaniyor.

Çocuk ve gençlerin dil, düsünce ve duyarlik egitimine ilgi duyan basta ebeveynler ve ögretmenler olmak üzere, tüm ilgililere, bilimsel bir anlayisla seslenen Prof. Dr. Sever, genel olarak Çocuk ve gençlerimize okuma kültürü kazandirabilmek için neler yapilmalidir? sorusuna yanit ariyor.

Sanatsal Uyaranlarla Dil Ögretimi’nde yer alan makalelerde çocugun çok küçük yaslardan baslayarak sözün ve çizginin estetigiyle bulusturulmasinin, dilsel becerilerin gelisimi için dogal bir ortam yarattigi vurgulaniyor; egitim süreçlerinde edebiyat metinleri ve resim, karikatür, kisa film gibi görsel unsurlarin kullanimina yönelik ipuçlarinin yani sira, egitim ve bilim dilinde Türkçenin gelisimine katkida bulunacak önerilere yer verilirken, demokratik kültürün gelisiminde dil ve edebiyatin önemine de dikkat çekiliyor.

Dilsel, görsel, isitsel birer uyaran olarak karikatürün, kisa filmin, resmin, müzigin duyu algilarini ögrenme sürecine katan, egitim ortamini çok uyaranli nitelige dönüstüren islevlerini tartisan Prof. Dr. Sever’in bu kitabi, uyaran zenginligini örneklemesi bakimindan alani için de ayri bir özellik gösteriyor.

Sanatsal Uyaranlarla Dil Ögretimi, ülkemizdeki dil ve edebiyat ögretiminin sorunlarini ve çözüm önerilerini irdeleyen kimi yazilariyla, çagdas bir ögretimin de ipuçlarini sunuyor.


Sedat Sever
3 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade