Islam dünyasinda da felsefe ve filozoflara yönelik, bilhassa da Ibn Sina felsefesine yönelik bir elestiri güçlü bir sekilde var olmustur. Bu elestirileri onun felsefesini yikma ya da felsefenin toptan iptaline yönelik bir çabadan ziyade, felsefî düsüncenin varligina dair bir gösterge ve devamina yönelik de bir çaba olarak anlamak isabetli olacaktir.
Bu çalismada Ibn Sina felsefesine Islam dünyasi içerisinden, daha ziyade kelam ve dinler tarihçisi kimligiyle taninan Sehristânî tarafindan yöneltilen elestiriler incelenmektedir. Sehristani'yi filozof yönüyle öne çikaran bu çalisma, bir felsefeyi diger bir felsefeyle asma çabasinda olan bir mücadeleyi sahneye koymaya ve degerlendirmeye gayret etmektedir.
Islam dünyasinda Gazzali'nin Tehafütü'l-Felasife adli eseriyle baslayan bir elestiri geleneginden baska, Sehristani'nin Musâra‘atu'l-Felasife adli eseriyle tezahür eden ve Nasrettin et-Tusi'nin Musari‘u'l-Musari‘ adli eseriyle devam eden bir diger Ibn Sina felsefesi elestiri gelenegini ortaya koyma bu çalismadaki bir diger amaçtir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade