Bu derleme felsefe, hukuk, siyaset kurami, sosyoloji ve uluslararasi iliskiler alanlarindaki son tartismalardan beslenen, “Elestirel Insan Haklari Kurami” olarak adlandirilabilecek yeni bir alanin tarif edilip olusturulmasina katki sagliyor.
Kitap boyunca üç¸ temel amaç¸ gözetiliyor: Insan haklarina bakisimizi sekillendiren modern felsefi kuramlari yeniden insa etmek, insanligin ve insan haysiyetinin önemini vurgulayarak liberal haklara bütünsel bir boyut kazandirmak ve bu konulari kozmopolitlik hakkindaki güncel tartismalara dogrudan entegre etmek.
21. yüzyilda ortaya çikmis¸ küresel sorunlari ele alan yazarlar, bu sorunlarin, uluslararasi kuramin geleneksel kavramlarina dahil edilmemis¸ özneleri (göçmenleri, turistleri, teröristleri, siginmacilari ve uluslararasi ve küresel surecilere katilan diger bireyleri) de içerebilecek yeni bir çerçeveyle ele alinmasini öneriyorlar.
Matthias Lutz-Bachmann, Frankfurt U¨niversitesi'nde Insan Bilimleri Baskan Yardimcisi.
Amos Nascimento, Washington U¨niversitesi'nde Elestirel Kuram, Avrupa ve Latin Amerika'da kültür ve felsefe arastirmalarini sürdürüyor.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade