• -20%
İslam Sosyolojisi
search
  • İslam Sosyolojisi

İslam Sosyolojisi

₺175,00
₺140,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789758646333
Yazar
Dr. Samiye Mustafa Haşşab
Yayınevi
Çamlıca Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler



Islam Kültürü ve o kültürden, degerlerden ve normlardan etkilenen Islam Toplumunun kendine özgü bir biliminin olmasi beklenir. Onun için dini kaygilari olan Müslüman bilim adamlarinda bu anlamda bir Islam Sosyolojisi arayisi hep var olagelmistir. Batida ve degisik Islam ülkelerinde bu isim altinda birçok kitap telif edilmistir. Misirli sosyolog Samiye Mustafa Hassab’in elinizdeki çalismasi da bu literatüre bir katki saglamayi amaçlamaktadir.
Islam Sosyolojisi adi tasiyan kitaplari bulunan baslica sosyolog ve mütefekkir isimler sunlardir: Jean Paul Charnay, Joseph Chelhod, Ali Seriati, Abdurrahman Momin, Yümni Sezen, Kadir Canatan, Ilyas Ba Yunus vb.
En azindan bir fikir jimnastigi sunan Hassab’in bu kitabi alan için genel bir çerçeve çizmenin yani sira Farabî, Ibn Haldun ve Islâm Iktisat Sosyolojisinin konularindan bahsetmekte ve bu çerçevede, kalkinma, ilerleme ve gelisme sosyolojisine de önemli katkilarda bulunmaktadir. Bu kitap nesnel degerlendirmeler içerse de Pratik ve Aksiyoner Din Sosyolojisi denemesi olarak okunmalidir

1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade