M.Ö. 5. yy’ın ilk çeyreğinde Greklerin, Pers istila denemelerini geri püskürttükleri o büyük çarpışmada Avrupalı olarak kazananlar tarafında olduğu biliniyorken, bu dilleri öğrenmenin gereği neydi? Tarih yazımı hem geçmişte hem de günümüzde hâlâ sıkça sadece kazananların söylemlerine dayandırılır. Bu tutum keşifte üzücü bir ihmale en azından eski Doğu halklarının en önemlilerinden biri olan Perslerin tarihi ve zengin kültürü hakkındaki bilgilerimizde derin boşluklara yol açtı. Bu nedenle bu kitap Antik Pers’in antik dünya imparatorluğundan İslam’ın ortaya çıkışına kadarki bin yıldan fazla olan tarihi ve kültürel gelişimine genel bir bakış sağlamaktadır.
Erken Tarih profesörü ve Pers arastirmalarinda saygin bir uzman olan Josef Wiesehöfer, Antik Iran tarihinin, toplumunun ve medeniyetinin renkli ancak bir o kadar da sade bir tasvirini bizlere sunuyor. Rahat okunabilen bu anlatimin cazibesi, kuskusuz son derece degerli Pers kaynaklarinin derinlemesine arastirilmasinda saklidir.
Yakin zamana kadar Antik Pers tarihi, Avrupa perspektifinden anlatiliyordu. Bunun baslica nedeni kaynaklari dogru ifade edebilecek Eski ve Orta Pers dili konusunda yaygin olmayan bilgilerdir.
M.Ö. 5. yy’in ilk çeyreginde Greklerin, Pers istila denemelerini geri püskürttükleri o büyük çarpismada Avrupali olarak kazananlar tarafinda oldugu biliniyorken, bu dilleri ögrenmenin geregi neydi? Tarih yazimi hem geçmiste hem de günümüzde hâlâ sikça sadece kazananlarin söylemlerine dayandirilir. Bu tutum kesifte üzücü bir ihmale en azindan eski Dogu halklarinin en önemlilerinden biri olan Perslerin tarihi ve zengin kültürü hakkindaki bilgilerimizde derin bosluklara yol açti. Bu nedenle bu kitap Antik Pers’in antik dünya imparatorlugundan Islam’in ortaya çikisina kadarki bin yildan fazla olan tarihi ve kültürel gelisimine genel bir bakis saglamaktadir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade