Ortaçag tarihini, feodalizmin kurulusu, gelismesi ve sonra kapitalizmin serpilmesi ve ilk burjuva devrimleriyle birlikte çöküsü çerçevesinde ele alan Ortaçag Tarihi, 5. yüzyil ile 17. yüzyil arasindaki sinif mücadelelerinin kapsamli bir panoramasini sunuyoor.
Tarihsel materyalist yöntemi evrenselci bir bakis açisiyla birlestiren eser, Ortaçag tarihini Bati Avrupa feodalizmiyle sinirlayan alisildik bakis açisinin ötesine geçerek, Avrupa, Ortadogu, Hint ve Çin tarihlerinin birlikte düsünülebilecegi bir çerçevve sunuyor.
Tarihin akisini imparatorluklarin, kralliklarin ve aristokratlarin hâkimiyet ve iktidar mücadelelerinden ibaret görmeyen yazarlar, köylülerin, zanaatkârlarin ve isçilerin mücadelelerine odaklanarak materyalist tarih-yaziminin parlak ve incelikli bir örnegini sunmakla kalmiyor, ayni zamanda bu mücadelelerin kültür ve düsünce yasamindaki yansimalarini da gözler önüne seriyor.
Kitap, resimlerden, haritalardan, tasvirlerden ve tablolardan olusan zengin görsel içerigiyle de, okurun Ortaçag dünyasina daha kolay nüfuz etmesini saglayacak bir kilavuz niteliginde.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade