• -15%
Manevi Danışmanlıkta İhsan Modeli
search
  • Manevi Danışmanlıkta İhsan Modeli

Manevi Danışmanlıkta İhsan Modeli

₺235,00
₺199,75 15% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9789752566293
Yazar
Turgay Şirin
Yayınevi
Kaknüs Yayınları
Adet
Stoktaki son ürünler



Bu kitap, yurt disinda yerlesik uygulamalara ve literatüre sahip olan ancak ülkemizde yeni gelisen dinî ve manevi danismanlik alaninda tasarlanmis özgün bir modeli, IHSAN Modeli’ni okuyuculariyla bulusturuyor. Kitap, psikoterapi teknikleriyle dinî yöntemlerin birlikte kullanildigi dinî ve manevi danismanlik alaninin teorik temellerini anlatarak, günümüzde gittikçe önemi artan manevi danismanlik alaninin, Islâm toplumlarinda nasil uygulanabilecegini göstermek üzere hazirlandi. Kitaba adini veren IHSAN Modeli, ismini modelin içerdigi danismanlik asamalarinin bas harflerinden aliyor. Psikolojik danismanlikta bilissel davranisçi psikoterapi yaklasimi ile bütünlestirilmis bir dinî/manevi danismanlik modeli olan IHSAN Modeli, bu konuda Islâmi referanslari kullanarak gelistirilmis literatürdeki ilk dinî/manevi danismanlik modeli olma özelligini de tasiyor.

Manevi danismanligin ülkemizde kendisine bir yer edinmesine katkida bulunmak ve bu sahada çalisacak kisilere teknikler, yaklasimlar ve uygulamalar konusunda bilgi vererek bu alanda Islâm dinini temel alan bir manevi danismanlik modeli üretilebilecegini göstermek ve bu sahada çalisma yapabilecek yeni arastirmacilari tesvik etmek, bu çalismanin hedefleri arasinda sayilabilir. Ülkemizde manevi danismanlik alaninda egitimli bir uzman danisman sinifinin gelismesine katkida bulunmayi amaçlayan bu çalisma, bireysel ve toplumsal sorunlara çözüm üretme hususunda manevi danismanligi, hizmet görebilecek bir alternatif olarak tanitiyor.

Basta psikolojik danismanlarin ve bu tür çalismalara ilgi duyanlarin dikkatini çekmeyi hedefleyen bu kitap, günümüzde kültürel ve manevi boyutu giderek daha çok önemsemek gerekliligini tartisan psikoloji dünyasini da bu anlamda destekleyici ve ilgili literatürü besleyici bir nitelige sahip.


2 Öğeler
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade