Dr. Hikmet Kivilcimli’nin siyasal kimligi, kuramsal ve yöntemsel pozisyonu nedeniyle (Ümit Hassan bir istisna) gerek Bati’dan, gerekse de Türkiye’den Osmanli tarihçileri tarafindan göz ardi edilen ya da görmezden gelinen Osmanli Tarihinin Maddesi, tarihe yaklasimi, olgulari ele alis biçimi, yöntemi ve ruhuyla öncü bir yapittir. Eser, ayni zamanda Türkiye’de sosyalist düsüncenin özgün yapitlarindan biridir.
Engin bilgi birikimi, sira disi gözlem yetenegi ve kendine özgü üslubuyla modern Türkiye’den Osmanli tarihine bakan Dr. Hikmet Kivilcimli, “girtlagimiza dek Osmanli tarihinin maddesi ve ruhu içindeyiz” der. Bu nedenle o koca tarihe yarinlarin Türkiye’si için yeni bir bakis açisi, yeni bir izah kazandirmak ister. Doktor açisindan Osmanli Imparatorlugu’nun tarih zinciri içinde tuttugu yer ‘kolay Marksizm’le anlasilamayacagi gibi Marksizm olmadan da anlasilamaz. Kivilcimli, bu magnum opus’unda Marksizmin yaklasimi ve yöntemiyle Osmanli Imparatorlugu’nun kendine özgülükleri arasinda uygun bir etkilesim kurmaya özen göstermis, Osmanli tarihine iliskin tartismaya ve düsünmeye deger sira disi kuramsal ve pratik açiklamalar getirmistir.
Dr. Hikmet Kivilcimli’nin sürgünler, iskenceler, hapisler, müsadereler, angaryalar, kovusturmalar arasinda ve pratik mücadelenin nankörlügü ragmina inatla, kararlilikla, titizlik ve özenle tamamlayabildigi bu büyük eser, güçlükler ve belalar asilarak bugüne aktarilabilmistir.
Yillar boyunca siyasal planda oldugu kadar entelektüel-akademik planda da kesif bir ‘susus kumkumasi’na maruz birakilmis olan Osmanli Tarihinin Maddesi, simdi Necmi Erdogan’in “Sunus”uyla yeniden okurlarinin karsisindadir.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade