• -20%
Hukuk Zihniyeti
search
  • Hukuk Zihniyeti

Hukuk Zihniyeti

₺360,00
₺288,00 20% kazanın
Vergi dahil
Barkod
9786059221795
Yazar
Emir Kaya
Yayınevi
Siyasal Kitabevi
Adet
Stoktaki son ürünler


Emir Kaya’nin Hukuk Zihniyeti kitabi son yillarda okudugum en ilginç kitaplardan biri. Emir Kaya samimî ve özgün bir yazar. Dr. Kaya, bizim simdiye kadar fark etmedigimiz pek çok sorunu görmüs ve tartismis. Emir Kaya, her seyden süphe ediyor ve cesurca sorguluyor. Sagda veya solda her egilim ve her grup, Emir Kaya’nin elestirilerinden payini aliyor. Elestirilerinin Türk hukuk camiasini rahatsiz edecegi açik. Bilmeye cesaret eden hukukçulari bu cesaret edilmis kitabi okumaya davet ediyorum.

Kemal Gözler

Anayasa Hukuku Profesörü

Türk hukuku Türk lirasi gibi: Sinirlarimizin disinda kiymetsiz, içinde pek ‘kiymetli’... Haliyle sahici bir kiymet degil bu. Türkiye’de hukuk -para gibi- simgesel anlam tasiyan bir kagit, bir meta... Sürekli el degistiriyor, türlü nimetler sunuyor. Çoklari için de mahrumiyet ifade ediyor. Azdan çoga erismek mücadelesine kapilan milyonlar, vicdanlari doyurmayan hukukun araçsalligiyla yetiniyor.

Hukuk zihniyeti, hukuka dair algilarimizi açiklayan bir kavram... Asamadigimiz korku ve haksizlik duvarlarini ayakta tutan sey... Küçük kazanimlarin ardinda sürüp giden bocalamanin, adaletsizligin, güvensizligin nedeni

Bu kitabin çagrisi su: Artik imajlar üzerinden yasamayi birakalim; kurgulari degil, gerçekleri konusalim. Hukuku saibeden kurtarip, adalet ölçütü kilalim. Bunun için en basta kendi gerçegimizle, zihniyetimizle yüzleselim.

Emir Kaya
1 Öğe
 

Güvenli Ödeme

 

Hızlı Teslimat

 

Kolay İade